27 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: İstanbul artık dışa değil içe doğru genişlemeli!

Ziya Yılmaz: İstanbul artık dışa değil içe doğru genişlemeli!

Anadolu Yakası'nda butik konut liginde faaliyet gösteren DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, nüfusu hızla artan İstanbul'da kentsel dönüşüme hız kazandırılması gerektiğini söyledi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirilemediği için yatırımcıların şehir dışına kaydığını belirten Ziya Yılmaz "İstanbul dışa doğru değil içe doğru büyütmeli" diye konuştu.

İstanbul'un Türkiye'nin yıldızı olduğunu söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, projelerinde satış oranlarına bakıldığında yüzde 20'sine yakın alıcının şehir dışından olduğunu, Türkiye'nin dört bir yanından insanların İstanbul'da ev sahibi olmak istediklerini belirtti. Yılmaz, "İstanbul Türkiye'nin yüzde 40'nı temsil ediyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki insanların hayali, İstanbul'dan ev almak. Biz bunu biliyoruz ve bu şehirde daha çok iş var. Kaliteli şeyler yapıyoruz ama alım gücümüz daha o noktada değil. Markalı konuta çok hızlı bir dönüş var. Artık insanlar altyapısı olsun istiyor, güvenlik, spor alanları, sosyal ihtiyaçlarını site dışına çıkmadan gerçekleştirebileceği alanlar istiyor. O zaman da markalı konutlar ortaya çıkıyor"diye konuştu.

'DAP BURGU ALICILARA YÜZDE 60 K R ETTİRDİ'

2011 yılının Türkiye ve kendileri için çok verimli geçtiğini kaydeden Ziya Yılmaz, DAP Burgu Kuleler ile alıcılara satışa çıkış tarihinden teslim süresine kadar yüzde 60 kâr ettirdiklerini söyledi. "Dünyadaki ekonomik kriz psikolojik olarak insanları birazcık frene bastırsa bile, dünyadaki olayların Türkiye'yi olumlu etkileyeceğini düşünüyorum" diyen Yılmaz 2012'de Avrupa'nın karışık durumunun düzelmesiyle birlikte konutta patlama beklediğini vurguladı. Yılmaz, maliyetlerin çok yüksek olduğunu ve firmaların çok düşük kâr marjlarıyla çalıştığının altını çizdi. Yılmaz insanların alım güçlerinin artmasıyla birlikte konuta yöneldiklerini belirterek şöyle konuştu: "Son projemizde müşterilerimiz yüzde 35 ile yüzde 60 arasında prim yapan dairelere sahip oldu. Bu oranları, ne altında, ne borsada ne de başka bir enstrüman da yakalayabilirsiniz."

Yelda Akgün / HABERTÜRK

 


Geri Dön