29 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Konut sektörünü işsizlik zorluyor!

Ziya Yılmaz: Konut sektörünü işsizlik zorluyor!

Konut satışlarının yatay seyir izlemesini, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz yorumladı: Neredeyse her hanede bir işsiz olması büyük talihsizlik. Alım gücünün düşmesi sektörü zorluyor



DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, satışların artacağı beklentisiyle birbirinden güzel üretimlerin sunulduğu bir ortamda neredeyse her hanede bir işsiz olmasını büyük talihsizlik olarak nitelendirirken, alım gücünün düşmesinin sektörü zorladığını söyledi.

Sektörün 2010 yılı gerçekleşmesi ve 2011 yılı beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, alım gücündeki düşüşe rağmen büyük oyuncuların hız kesmediği belirterek, "Üst segmente hitap eden projelerin yanında "erişilebilir" konut üretiminin de artması sevindirici" dedi.

YENİ YERLEŞİM ALANLARI GÖZDE

"Yeni ve güzel projeler üretildikçe yıl sonuna kadar daralmayı aşacağımıza inanıyorum" diyen Yılmaz'a göre, uzun yıllar şehir içinde, daracık sokaklarda, yeşil alanları kısıtlı, otopark yerleri olmayan, kısaca sosyal donatı alanlarından mahrum yaşayan halk, yeni ve düzenli yerleşimlere daha iyi sosyal donatı ve sosyal yaşam alanlarına deprem korkusunu da ekleyerek geçiş yapıyor.

EV ALMA MÜTEAHHİT AL

Yılmaz, piyasada çok sayıda oyuncunun aktif olmasını ekonomi açısından pozitif bir gelişme şeklinde değerlendirmekle birlikte, vatandaşlara "başladığı projeleri bitiren, rüştünü ispat etmiş müteahhitleri seçin" uyarısında bulunuyor. Yılmaz, "Bin konutluk bir projenin üretiminde, yapılacak yatırımın en az yüzde 40 'lık bölümünün kaynak temininden sonra üretime başlanmalı. Bundan sonra atılacak adım, satışa dayalı finansman modeliyle projeyi üretmek olmalı" diyor.

YÜKSEK KALİBRE PROJELER

Yılmaz, Dragos Royal Towers'taki dairelerin yüzde 90'ını satmalarının, yüksek kalibrede projeler için kendisini tetiklediğini belirtiyor. Türk müteahhitlik sektöründeki gelişime dikkat çeken Yılmaz, "Yurtdışında, önünden geçerken durup seyrettiğimiz binaların benzerlerini artık bizler de üretiyoruz. Amerika ve Çin'den sonra gelmemiz sektörün ne kadar başarılı ve güvenilir müteahhitler yetiştirdiğinin göstergesidir"
Yeni Şafak/YILMAZ YILDIZ

Haberin devamı için tıklayınız


Geri Dön