22 / 12 / 2024

Ziya Yılmaz: Türkiye'de gayrimenkul 3'te 1 fiyatla satılıyor!

Ziya Yılmaz: Türkiye'de gayrimenkul 3'te 1 fiyatla satılıyor!

Dap Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye'deki gayrimenkul fiyatlarının bir süre sonra dünyadaki metropoldeki fiyatlarla eşitleneceğini kaydetti. Dap Yapı, projelerin özellikle 'sürekliliğine' odaklanıyor.



Dap Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, her açıklamasında vurguladığı 'bugünün ya da 20 yıl sonrasının değil, tüm geleceğe uyum sağlayacak projeler üretmek istiyoruz' açıklamasını çalışmalarına yansıttıklarına dikkat çekiyor. Yılmaz, "Dap Yapı olarak biz de şu anda sadece Türkiye'nin değil dünyanın da gözbebeği olan bir şehir olan İstanbul'da projeler üretiyor, geleceğin binalarını inşa ediyoruz. Gayrimenkul sektöründe benzersiz mimari projelere imza atan şirketimizin başarıları dünya çapındaki aldığımız çok sayıda ödülle tescilleniyor" dedi. 

'Sektör, hayati önemde' Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe gelişen ülkeler arasında başı çektiğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye'deki gayrimenkul fiyatlarının bir süre sonra dünyadaki metropoldeki fiyatlarla eşitleneceğini kaydetti. Yılmaz, "Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne gelen yoğun talebi göz önüne alarak hazırlanan raporlar, gayrimenkul sektörünün cazip olduğunu ortaya koyuyor. Hali hazırda, ülkemizdeki gayrimenkuller, Akdeniz ülkelerine kıyasla 3'te 1 fiyatla satılıyor" diye konuştu. 


İnşaat sektörünün Türk ekonomisi için 'hayati önem taşıdığını' söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Sektör, sanayi ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren 240 alt sektörle işbirliği içinde. Aynı zamanda sektörümüz büyük bir gelişme potansiyeline sahip. Dünyada birçok ülkede ekonomik krizin etkilerinin sürdüğü bir ortamda bile Türkiye'de lokomotif sektör olmaya devam etti. İnşaat, kentsel dönüşüm ihtiyacından dolayı daha uzun yıllar boyunca lokomotif olmaya devam eder. Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasaları Türkiye'de gayrimenkul sektörünü canlı tutacaktır. Bugün, Türkiye ekonomisi büyüyor ve inşaat sektörü de bu büyümenin lokomotifidir diyorsak, korunup kollanması gerektiğini düşünüyoruz." 


Milliyet 65. Yıl Eki


Geri Dön