29 / 04 / 2024

Ziylan Grup alışveriş merkezi işine girdi!

Ziylan Grup alışveriş merkezi işine girdi!

Sultanbeyli' de inşaatı devam eden Atlas AVM' nin ortaklarından Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı' nın (GYO) hisselerini alan Ziylan Grup, bu satın almayla alışveriş merkezi yatırımcısı oldu.



FLO Ayakkabı'yı da bünyesinde barındıran Ziylan Ayakkabıcılık'ın sahipleri, bundan bir süre önce Ziylan Gayrimenkul'u kurdu.4 milyon lira sermayeyle kurulan şirketin ilk projelerinden birisi de alışveriş merkezi (AVM) oldu. 


İstanbul Sultanbeyli'de inşaatı devam eden Atlas AVM'nin ortaklarından Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) hisselerini alan grup, bu satın almayla alışveriş merkezi yatırımcısı oldu. 

Bir süre önce yapılan açıklamada Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, GH Sultanbeyli Gayrimenkul Yatırım hisselerini 86 milyon 791 bin 337 liraya Ziylan Gayrimenkul'e sattığı ifade edilmişti. 


140 mağaza olacak 


55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip de 140 mağaza olması bekleniyor. 1.300 araç kapasiteli otoparkı bulunan AVM'nin mimarisini ise Ergün Mimarlık üstlendi. 

AVM'nin Ziylan dışındaki diğer ortakları ise Mesturkuaz-CanovateUzman-HD Gayrimenkul Geliştirme Ortak Girişimi... 


2015 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan alışveriş merkezinin yatırım maliyetinin ise 200 milyon dolar olduğu söyleniyor.


Rezidans projeleri de var


Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, satın aldıkları AVM'nin inşaat çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, kurdukları yeni şirketin yatırım planları arasında ise sadece AVM değil, rezidans projelerinin de bulunduğunu belirtti. 

Öte yandan Ziylan Grubu, geçen yıl kasım ayında BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., Yıldız Holding'in hissedarı olduğu Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.$ ve Turkven'in danışmanlığını yaptığı girişim sermayesi fonlarının iştiraki Mater Footvvear BV'den oluşan konsorsiyum ile yüzde 50-50 ortaklık anlaşması imzlamıştı. 


Hem kiracı hem yatırımcı


Ziylan Grubu, Türkiye ayakkabı perakende sektörünün önemli oyuncularından birisi... Bünyesinde bulunan FLO ve Polaris gibi markalarla yılda yaklaşık 20 milyon çiftin üzerinde ayakkabı satışı gerçekleştiren grup, 2012 yılında İtalya'nın Lumberjack markasını satın alınıştı. FLO ve Polaris ile bugüne kadar AVM'lerde kiracı olan Ziylan, Atlas'a ortak olarak AVM yatırımcıları arasında yerini aldı. 

Mehmet Ziylan bir süre önce, 2015 yılı sonu ciro hedefini ise 1.8 milyar TL olarak açıklamıştı. "Önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 100 milyon TL'lik yatırım yapacağız. Böylece 2015 yılı sonuna kadar mağaza sayımızı 450'nin üzerine, toplam satış alanımızı ise 215 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz" demişti. 


Milliyet


Geri Dön