01 / 05 / 2024

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti TOKİ'de görüşmelerde bulundu!

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti TOKİ'de görüşmelerde bulundu!

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Genel Başkanı Derya Akbıyık, TOKİ projelerinin hız kazandığını bildirdi. TOKİ’de yapılan ilk görüşmede talep organizasyon şube müdürü Hakan Kayhan ile bir araya gelindi....




Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Derya Akbıyık, ZGC Onur Kurulu Başkanı Şaban Yılmaz, ZGC Başkan Vekili H. Özgür Özen, ZGC İkinci Başkanı Seçkin Kıraslan ve Cİhan Haber Ajansı Zonguldak temsilcisi Abdullah Karabacak’tan oluşan heyet Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Finans Daire Başkanı, Ön Talepler Şube Müdürü, Planlama ve Tasarım Müdürü ile görüşmeler gerçekleştirdiler.


TOKİ’de yapılan ilk görüşmede talep organizasyon şube müdürü Hakan Kayhan ile bir araya gelindi. Kayhan, yaptığı açıklamada gelinen sürecin olumlu devam ettiğini, İmar Müdürlüğü çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Kayhan, “Zemin etüt raporundan sonra onaylanıp, bizim şubeye proje gelecek, cemiyetin hazırlayacağı ön talep başvurusundan sonra ihaleye çıkarılacak” dedi. Şube Müdürü Kayhan’a bilgi için sorulan sorularda da aktif gazetecilerin konut projesinden yararlanacak, üzerine tapulu konut olan, iskan ve kat irtifakı bulunanların projeden yararlanmayacağı da belirtildi.


Kayhan, “2+1 konutlar, 4 bin TL ön peşinat, 3+1 konutlar için 6 bin TL ön ödeme yapılacak” dedi.


“ZGC KONUT PROJESİ HIZLA YOL ALIYOR”


İkinci görüşmede  TOKİ  Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca ile bir araya gelindi. Karaca, ZGC konut projesinin geldiği noktanın önemli olduğunu, sürecin devam ettiğini zemin etüt raporundan sonra çalışmaların tamamlanacağını açıkladı. Projenin bundan önceki diğer detaylarının tamamlandığını, zemin inceleme, ön talepler ve ihale kısmının bundan sonra start alacağını belirten Karaca, gelinen noktanın da başarılı olduğunu belirtti.


“ZEMİN ETÜTÜ İÇİN İHALEYE ÇIKILDI’’


Son olarak TOKİ Planlama ve Tasarım Şube Müdürü Çiğdem Batkal ile yapılan görüşmede, konut alanının yapılacağı proje incelendi. Konutların deniz görmesi için proje üzerinde bazı düzenlemeler yapılması için çalışmalar yapıldı ve talepler iletildi. Çiğdem Batkal, yaptığı bilgilendirmede, projenin zemin etüt raporu alınması için ihaleye çıkıldığı, bunun devamında işlemin, talepler alınarak, ihale sürecinin başlayacağı vurgusu yapıldı.


ZGC heyeti yaptığı görüşmede, Zonguldak Belediyesi’nden ve Çevre İl Müdürlüğü’nün o bölge ile ilgili yaptığı zemin etüt ve imar düzenlemesi çalışmalarından da bir belgenin getirilmesi talepleri ve dosyaya konulması istemi ile ilgili hemen temin edilerek, TOKİ İmar Müdürlüğü’ne elden teslimi yapılması da kararlaştırıldı.


ZGC, heyetinin Başbakanlık TOKİ ‘de yaptığı ziyaret yaklaşık olarak dört saat sürdü.


“GÖRÜŞMELER BİZLERİ SEVİNDİRDİ”


ZGC Genel Başkanı Akbıyık ise yapılan ziyaretler ve istişareler sonrası yaptığı açıklama da şunları söyledi:


“Ankara TOKİ Genel Merkezi’nde yaptığımız görüşmeler bizleri sevindirmiştir.


Bu projemizde bize her zaman destek ve güç veren, BİK Zonguldak Şube Müdürümüz Özgür Topaloğlu’nun da yoğun girişim ve görüşmeleri sonucu, projenin olumlu yönde ilerlediği, Zonguldak Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürümüz Hasan Öztürk’ün de TOKİ ile yaptığı diyaloglar bizim yol haritamız olmuş ve önümüzü açmıştır. Hafta sonu Ankara’da TOKİ merkezinde yaptığımız görüşmelerde eksikliklerimizi görmüş ve bundan sonra neler yapmamız gerektiğini de öğrendik. TOKİ İmar Müdürlüğü’ne, arsa ile ilgili daha önce ilimizde yapılan son düzenlemeler çerçevesin de yapılan zemin etüt belgelerinin raporların birer nüshası tarafımızdan teslim edilecektir” dedi.


“ZGC konut projesi ile tüm meslektaşlarımızın konut sahibi olması hedeflenmiştir” diyen Akbıyık, “Projemiz bugün için olumlu ve sevindirici şekilde devam etmektedir.


Meslektaşlarımız daha detaylı bilgi almak isterlerse, ZGC Genel Merkezi kendilerine yardımcı olacaktır” ifadesinde bulundu.


İha


Geri Dön