02 / 05 / 2024

Zonguldak Madenci Konutu Müzesi talebi onaylandı!

Zonguldak Madenci Konutu Müzesi talebi onaylandı!

Zonguldak Kent Konseyi'nın "Madenci Konutu Müzesi" için Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yaptığı başvuruya olumlu cevap geldi. Kent Konseyi Başkanı Yesarı Sezgin, "Zonguldak için artı değer yaratma ve kazandırma görevimiz devam edecektir" dedi.



Zonguldak Kent Konseyi'nın "Madenci Konutu Müzesi" için Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yaptığı başvuruya olumlu cevap geldi. 


Kent Konseyi Başkanı Yesarı Sezgin, yaptığı açıklamada, "Zonguldak Kent Konseyi olarak kentimize yeni bir kültür tesisi kazandırma amacı ile yaptığımız girişimin olumlu karşılanması ve proje içerisine dahil edilmesi bizleri sevindirmiştir. Zonguldak için artı değer yaratma ve kazandırma görevimiz ve çabalarımız devam edecektir" dedi.


TOKİ Başkanlığı Kentsel Yemleme Dairesi Başkanı adına Gürol Konyalıoğlu imzasıyla gönderilen cevap yazısı şöyle: "İdaremiz ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesine İlişkin Ana Protokol, 22 Ağustos 2012 tarihinde İdaremiz tarafından imzalanmış olup, söz konusu proje kapsamında çalışmalar devam etmektedir. Zonguldak Kent Konseyi Başkanlığından 1 Şubat 2016 tarihli 003965 nolu yazı ile Üzülmez bölgesinde 19541960 yılları arasında inşa ettirilen, içinde işçi sitelerinin yerleşim planları Atatürk'ün mimarı olarak tanınan Seyfı Arkan tarafından yapılmış, RAT evlerinden birinin projemiz kapsamında müze olarak planlanması ve bu amaçla restoresinin gerçekleştirilmesini talep etmektedir. 


Bu çerçevede müze olarak planlanması ve bu amaçla restoresinin gerçekleştirilmesi düşünülen RAT evinin bölgedeki yapılaşmanın temsilen alanda yaşatılıp sosyal anlamda kullanımı İdaremiz projelerinin sosyal yanını kuvvetlendireceğinden, konu ile ilgili olarak yapının İdaremizce projelendirilip, yap mı ihalesi kapsamında yenilenmesinin sağlanmasına yönelik değerlendimeye alındığı hususlarında; bilgilerinizi rica ederim."


Zonguldak Pusula Gazetesi


Haber Önder Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Zonguldak Kent Konseyi'nin "Madenci Konutu Müzesi" için Toplu Konut İdaresi'ne  aptığı başvuruya olumlu cevap geldi. 


Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, yaptığı açıklamada, "Zonguldak Kent Konseyi olarak kentimize yeni bir kültür tesisi kazandırma amacı ile yaptığımız girişimin olumlu karşılanması ve proje içerisine dahil edilmesi bizleri sevindirmiştir. 


Zonguldak için artı değer yaratma ve kazandırma görevimiz ve çabalarımız devam edecektir" dedi. 

TOKİ Başkanlığı Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı adına Gürol Konyalıoğlu imzasıyla gönderilen cevap yazısı şöyle: "İdaremiz ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesine İlişkin Ana Protokol, 22 Ağustos 2012 tarihinde İdaremiz tarafından imzalanmış olup, söz konusu proje kapsamında çalışmalar devam etmektedir. 


Önder Gazetesi


Geri Dön