17 / 05 / 2024

Zonguldak Meclisi'nde imar planı tadilatı görüşüldü!

Zonguldak Meclisi'nde imar planı tadilatı görüşüldü!

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Şubat dönemi ilk toplantısı dün Belediye Başkam Muharrem Akdemir Başkanlığında gerçekleştirildi. Zonguldak Belediye Meclisi Şubat dönemi toplantısı tartışmalı başladı.



Zonguldak Belediye Meclisi'nin Şubat dönemi ilk toplantısında toplam 30 madde görüşüldü. Toplantıda gündemin 7. maddesi görüşülürken, CHP'li Meclis üyelerinin bir kısmı 'ret' oyu kullanması üzerine Başkan Akdemir 5 dakikalık ara talep etti. Aranın ardından ilgili maddenin görüşülmesi Mart ayındaki Meclis toplantısına kaldı. 


Zonguldak Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ilk toplantısı Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 5. maddesinde Strateji Geliştirme Müdürlüğünün Sırbistan'ın Novi Sad Belediyesi ile Zonguldak Belediyesi arasında Kardeş kent ilişkisi kurulması hakkındaki Kültür Turizm ve Çevre Komisyonunun raporu görüşüldü. 


Bu raporun okunmasının ardmdan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel, AK Parti ve MHP'li birer Meclis üyesinin komisyonla birlikte yurt dışma getirilmesi gerektiğini, bugüne kadar diğer partilerin üyelerinin de götürülmediğini söyledi. Karagüzel yurt dışı gezilerinin raporlarının da Meclisle paylaşılmadığmı söyledi. 


Karagüzel konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmanın ardından oylamaya geçildi, Karagüzel esprili bir şekilde, "Söz verin, oy verelim" diyerek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in yetkili olduğunu ve söz vermesini istedi. Kısa süren görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Söz veriyorum" dedi. Akdemir, "Ben söz verdim mi yerine getiririm bilirsiniz" diyerek gündemin 5. Maddesi oy birliği ile kabul edildi. 


7. MADDE CHP'Lİ ÜYELERİ BÖLDÜ 


Gündemin 7. Maddesi'nde ise "İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Zonguldak Tepebaşı Mahallesi, Rüzgarlı mevkii, 455 ada, 15 nolu parselde kayıtlı taşınmazın Ayrık Nizam Konut Alanı, Ticaret ve Konut Alanı ve Resmi Kurum olan mevcut imar durumunun, konut alanı ile Resmi kurum alanının kendi parseli içerisinde yer değişikliği talebi konulu imar planı tadilatı hakkındaki imar komisyonu raporu" gündeme geldi. 


AK Partili Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel'in bu raporda bazı evrakların eksik olması nedeniyle ret oyu kullanması üzerine CHP'li Belediye Meclis Üyesi Sertan Bacak eksiklerin bilgisayarlardaki sistemden kaynaklanması yüzünden tamamlanamadığını, usulsüz bir durum olmadığını söyledi: AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel ise "Önümüze gelen evrakı görüştük, ancak bir takım eksiklerin olduğunu ve yeterli bilgi verilmediğini gördük. Biz hiçbir arkadaşa soruşturma açılsın istemeyiz. 


Ancak Evrakların giderilerek maddenin Mart ayı Meclis toplantısında görüşülmesini talep ediyoruz" dedi: CHP'li Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Turhan Demirtaş'ta konu hakkında söz alarak, CHP grubu olarak burada bir rant olmadığını, evrak eksiklerinin de giderileceğini anlatarak, grup olarak olur raporu verdiklerini ancak, AK Partili Meclis üyelerinin kafalarında hiçbir tereddüdün oluşmaması nedeniyle, 7. Maddenin ilgili dairesine iadesinin uygun olacağını söylemesi üzerine oylamaya geçildi. Oylama sırasında bazı CHP'li Meclis üyelerinin "ret" oyu vermesi nedeniyle Belediye Başkam Muharrem Akdemir 5 dakikalık bir ara verilmesini önerdi. 


Bu arada, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP'li îmar Komisyonu üyeleriyle özel görüşme yaptı. 


Aranın ardından, Başkan Akdemir yeniden yoklama yaptırırken, Belediye Başkam Akdemir, "Arkadaşlar iyi çalışmış ancak hiçbir şüphe ve sorun kalmaması için eksiklerin giderilmesinin ardından ilgili maddenin Mart ayına görüşülmesini öneriyorum" şeklindeki önerisi üzerine 7. Maddenin Mart ayında yapılacak Meclis toplantısında görüşülmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. 

Tartışmalı geçen 7. Maddenin ardından Belediye Meclisi'nde yer alan diğer maddelerin görüşülmesine devam edilirken, bir sonraki Meclis toplantısının 6 Şubat Cuma günü olarak karar alındı. 


Batı Karadeniz Gazetesi


Geri Dön