28 / 04 / 2024

Zonguldak'taki 2 bin 71 riskli yapının yıkımı tamam!

Zonguldak'taki 2 bin 71 riskli yapının yıkımı tamam!

Zonguldak'ta incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında Türkiye'nin her yerinde başlattıkları kentsel dönüşüm projeleriyle bu zamana kadar 1 milyon 550 bin konutu dönüştürdüklerini söyledi. 

Zonguldak taki 2 bin 71 riskli yapının yıkımı tamam!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, Terakki Mahallesi'nde yapımı süren Uzun Mehmet Camisi'nde incelemelerde bulundu. 

Toplamda 10 bin metrekarelik alanda, 2 bin 535 metrekarelik alan üzerinde yapılması planlanan caminin,  72 metre uzunluğunda 4 minaresi ve 22 kubbesi var. Caminin girişinde ise mermer üzerine işlenmiş şehrinde sembolü haline gelen kömürle Arapça "Ya Allah" hat yazısı bulunacak. 

İçerisinde 190 araç kapasitesine sahip otopark ve 81 abdesthane yapılacağı ifade edilen camide ayrıca 5 asansör de yer alacak. Yaklaşık 6 bin kişinin aynı anda ibadet edilebilmesi amaçlanan caminin, Kadir Gecesi'nin idrak edileceği 8 Mayıs tarihinde ibadete açılması planlanıyor.

Bakan Kurum,  gerçekleştirdiği incelemeler sonrasında 2023 yılına giden yolda "Güçlü Zonguldak Güçlü Türkiye" anlayışıyla çalışmaları ve projeleri gerçekleştiriceklerini açıkladı. 

Başkan Erdoğan'ın, Uzun Mehmet Camisi'nin tamamlanmasından sonra Zonguldak'ı ziyaret edeceğini söyleyen Kurum, kendisinin de projeleri yerinde incelemek için şehirde bulunduğunu kaydetti. 

Zonguldak'ın camileri, kaleleri ve konaklarıyla benzeri olmayan bir şehir olduğunu söyleyen Kurum, "Biz de şehirdeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak, onların yaşam kalitesini artıracak adımları atmaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede son 19 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Zonguldak'a altyapıdan üstyapıya, enerjiden sağlık yatırımına, çevre ve şehircilik yatırımına kadar 20 milyar liralık yatırımı gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın, 2012'de, Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm sloganıyla başlattığı proje çerçevesinde, bugüne kadar tüm Türkiye'de 1 milyon 550 bin konutun dönüşümünü sağladık. Bu çerçevede hemen hemen her ilimizde projelerimizi gerçekleştiriyoruz." diye konuştu. 

Zonguldak taki 2 bin 71 riskli yapının yıkımı tamam!

Bakan Kurum, Zonguldak'ta 2 bin 219 riskli yapının bulunduğunu aktararak, 2 bin 71'nin yıkımının gerçekleştirildiğini, yıkım çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. 

İklim değişikliğinin etkilerinin en aza düşürülmesi için Karadeniz Bölgesi'nde eylem planlarını açıkladıklarından bahseden Kurum, bukapsamda gerçekleştirdikleri tespitlerle taşkın riski altında bulunan 225 binanın Zonguldak'ta olduğunu belirlediklerini söyledi. 

Kurum, bu binaların da süreç içinde taşkın risklerinden etkilenmemesiyle ilgili çalışmalarına başladıklarını söyleyerek, vatandaşlara taşınma ve kira yardımı vereceklerini açıkladı. 

 


Geri Dön