28 / 04 / 2024

Zonguldak'taki eski hastane fakülte olacak!

Zonguldak'taki eski hastane fakülte olacak!

AK Parti Kdz. Ereğli Üçe Teşkilatı Başkanı M. Fatih Çakır, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Çakır, ilçeye 350 yataklı yeni hastane binası yapılmasının ardından boşaltılan eski hastane binalarının BEU'ye devredileceğini söyledi




Zonguldak'in Ereğli ilçesi AK Parti Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, boşaltılan eski hastane binalarının Bülent Ecevıt Üniversitesi'ne (BEÜ) devredilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı. 

AK Parti Kdz. Ereğli Üçe Teşkilatı Başkanı M. Fatih Çakır, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Çakır, ilçeye 350 yataklı yeni hastane binası yapılmasının ardından boşaltılan eski hastane binalarının BEU'ye devredileceğini söyledi. Eski Devlet Hastanesi binalarına Suriyeli sığınmacıların yerleştirileceği iddialarının asılsız olduğunu dile getiren Çakır, "Bu alan Ömerlı'deki yem hastane binamızı yapan TOKI'ye devredildi. 

Bizim oraya fakülte getirme düşüncemiz var. 

Rektörlükte yen uygun gördü. Gerek AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan gerek biz bu konuda  Ankara  nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. 

Oraya Suriyeli sığınmacıların yerleştirildiği konusunda dedikodudan ibarettir. O bina şu an boş. Ne yapılacağına kısa sürede karar verilecektir. Bizim temennimiz o bölgeye fakülte kazandırılmasıdır" dedi. 

Kdz. Ereğli'de BEU'ye bağlı Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu ve Denizcilik Meslek Yüksekokulları farklı bölgelerdeki binalarda eğitim-öğretim hizmeti veriyor, ilçeye bu okulların yanı sıra Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEM3R) tarafından Metalürji Fakültesi yapılması için kurum yöneticileri ile Zonguldak Valiliği arasında protokol imzalandı. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön