29 / 04 / 2024

Zonguldak'taki lisede çatı onarımı ve mantolama çalışması başlatıldı!

Zonguldak'taki lisede çatı onarımı ve mantolama çalışması başlatıldı!

Öğrenciler dersbaşı yapmasına rağmen Zonguldak'ta bir lisede, çatı onarım ve mantolama çalışması başlatıldı. 750 öğrencinin eğitim gördüğü okula ‘İnşaata girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelası asıldı.



Öğrenciler dersbaşı yapmasına rağmen Zonguldak'ta bir lisede, çatı onarım ve mantolama çalışması başlatıldı. 750 öğrencinin eğitim gördüğü okula ‘İnşaata girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelası asıldı. Öğrenciler, demir iskelenin altından geçip okula giriyor. Tadilatın ‘ödenek gelmemesi' nedeniyle geç başladığı belirtildi.


Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çatı onarımı ve mantolama çalışması başlatıldı. Öğrenciler, ‘İnşaata girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelası asılan demir iskelenin altından geçerek Okula girip çıkıyor.


750 öğrencinin öğrenim gördüğü 13 yıllık lisede 10 gün önce çatı onarımı ve mantolama çalışması başlatıldı. Dış cephe mantolama işi için 4 katlı binanın çevresinde demir iskele kuruldu. İşçiler bir taraftan mantolama yaparken, bir taraftan da çatıyı onarıyor. Bu arada tehlikeye rağmen okulda Eğitim sürüyor. Öğrenciler, teneffüste de inşaat malzemeleri bulunan okulun çevresinde ve bahçede vakit geçiriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ödeneğin geç gelmesi nedeniyle mantolama ve çatı onarımı işinin yaz tatilinde yapılamadığını söyledi. Yetkililer, binanın dış cephesinin mantolama çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, çatı onarımının ise hafta sonu biteceğini belirtti.


Öğrenci velilerinden H.H.B. “Biz çocuğumuzu okula her gün korkuyla yolluyoruz. Böyle olmaz. Çünkü çocuk ‘Baba yukarıdan aşağıya çekiç ya da keser düşerse ne yapacağız?' diyor. Çocuklar haliyle hava almak için dışarıya çıkıyorlar ama tepelerinde inşaat var. Yukarıdan bir şey düşse koruyucu ağ kurmamışlar. Uyarı yazısı koymuşlar ama ne kadar yaparsan yap, sonuçta bu çocuklar genç. Allah korusun her şey olabilir. Okullara giden müfettişler ve polisler merpen boşluklarını ölçüyor. Önce gelip bu okula baksınlar. Çocuklarımızın sağlığından endişe ediyoruz.” dedi.


80 binden fazla ücretli öğretmen var


Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, halen görev yapmakta olan yaklaşık bir milyon öğretmenin 80 binden fazlasını ücretli öğretmenlerin oluşturduğunu açıkladı. Eğitim fakültelerinden mezun olmuş ya da formasyonunu tamamlamış yüz binlerce atama bekleyen öğretmen adayının da bulunduğunu belirten Öztürk, “95 bin öğretmen açığı bulunuyor. Bu, atama yapılmak yerine daha az maliyetli olan ücretli öğretmenlerle çözülmeye çalışılmaktadır. Çoğu eğitim fakültesi mezunu olmayan ve pedagojik formasyonu bulunmayan kişilerin, uzmanlık isteyen bir meslek olan öğretmen olarak istihdam edilmesi çok büyük sorun olarak karşımızda duruyor. Bütçede gerekli düzenlemeler yapılarak Şubat 2016 döneminde 30 bin alım yapılması planlanan kadro ihdası en az 50 bine çıkarılmalı.” dedi.


Zaman


Geri Dön