28 / 04 / 2024

Zoom Yapı yeni yılda bin konutun dönüşümüne başlayacak!

Zoom Yapı yeni yılda bin konutun dönüşümüne başlayacak!

Modanlıoğlu Group bünyesinde yer alan Zoom Yapı 2024 yılını ‘kentsel dönüşüm yılı’ ilan ettiğini açıkladı. Şirket bu kapsamda gelecek sene tam 1000 adet konutun dönüşümüne başlayacak.



Türkiye’nin yapı stokunun yenilenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak kurulmuş olan ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ Türkiye'yi afetlere karşı daha güçlü hale getirecek. ,

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulmasıyla birlikte ülkemizde toplamda 5 milyon konutun projelendirilip tamamlanması planlanıyor. Paylaşılan detaylara  göre kolluk müdahalesi, salt çoğunluk, ortaklığın giderilmesi davasıyla kentsel dönüşümün bir arada yürütülmesi ve deprem bölgesinde hızlı yargılama olarak dört yolla sağlanacak.  

Capital'den Özlem Aydın Ayvacı imzalı habere göre yaptığı açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak kurulmuş olan ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kentsel dönüşüme yeni bir soluk getirdiğini dile getiren Modanlıoğlu Group CEO’su Cenap Modanlıoğlu, “Grubumuz bünyesindeki Zoom Yapı 2024 yılını ‘kentsel dönüşüm yılı’ ilan etti.  Bu kapsamda gelecek sene 1000 adet konutun dönüşümüne başlayacağız” diye konuştu.

Zoom Yapı yeni yılda bin konutun dönüşümüne başlayacak!

2024'Ü ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM YILI’ İLAN ETTİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulmasından sonra pek çok inşaat şirketi kentsel dönüşüm hamlelerine de hız verdi. Modanlıoğlu Group bünyesindeki Zoom Yapı da o firmalar arasında yer alıyor. Bugün mega kent İstanbul’daki 39 ilçenin 10’unda kentsel dönüşüm faaliyetleri yürüten şirket, önümüzdeki dönemde bu alanda ismini daha fazla duyurmaya odaklanmış bulunuyor.

Yaptığı açıklamada söz konusu başkanlığın, kentsel dönüşüme yeni bir soluk getirdiğini dile getiren Cenap Modanlıoğlu, “Grup olarak gelecek seneye güçlü bir başlangıç yapacağız.  Zoom Yapı A.Ş şirketimiz, 2024 yılını ‘kentsel dönüşüm yılı’ ilan etti diyebilirim. İnşaatta kentsel dönüşüm atağı başlatmış olan Zoom Yapı A.Ş, bu kapsamda 2024 yılında yaklaşık olarak 1000 adet konutun dönüşümüne başlayacak” diye konuştu.

Açıklamasında bir imarın kurtarmadığı yerlerde çalışmaların yapılmasının maliyetlerin yüksek oluşu ile zorlaştığına değinen Cenap Modanlıoğlu, “Konut sahiplerinin ödeme zorluğu çekmesi kentsel dönüşümü de yavaşlatıyor. Bu konuyla ilgili olarak daha iyi olanakların getirilmesi gerekli” dedi.
 

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

Deprem bölgesinde tam 22 bin konutun daha temeli atıldı!

Ankara'ya Çankaya'ya 519 adet yeni konut geliyor! 460 milyon TL'ye mal olacak!


Geri Dön