03 / 05 / 2024

Zorlu Center, 18. İstanbul Caz Festivali'ne sponsor!

Zorlu Center, 18. İstanbul Caz Festivali'ne sponsor!

Türkiyenin ilk ve tek 5 fonksiyonlu karma kullanım projesi Zorlu Center; 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında bir dünya prömiyerine sponsor oldu...



Müzik dehası Miles Davisin ölümünün 20. yılında, Davisle daha önce çalışmış üç efsane isim, Marcus Miller, Wayne Shorter ve Herbie Hancock, sanatçıya saygı duruşu niteliğinde bir projeyi hayata geçiriyor: Tribute To Miles başlıklı projenin dünya prömiyeri, 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında Zorlu Center sponsorluğunda, 7 Temmuz Perşembe akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesinde gerçekleştirilecek.

İstanbula değer katmak hedefiyle geliştirilen Zorlu Center projesi, en önemli fonksiyonlarından Performans Sanatları Merkezi ile İstanbulun kültür ve sanat hayatına henüz inşa aşamasında verdiği destekle dikkat çekiyor. Zorlu Gayrimenkulün sosyal sorumluluk anlayışının da temelini oluşturarak, daha açılmadan önemli isimleri sanatseverlerle buluşturmaya başlayan Zorlu Center; 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında Tribute To Miles projesinin dünya prömiyerine sponsor oldu.  

Miles Davisle yolu genç yaşta kesişmiş olan Marcus Millerın müzik direktörlüğünü üstlendiği Tribute To Miles başlıklı projenin tanıtımı için 4 Temmuz Pazartesi günü Zorlu Center Satış Ofisinde bir basın toplantısı düzenlendi. Projenin dünya prömiyeri öncesindeki son provaları için İstanbulda olan Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorterın katılarak projeyi anlattığı basın toplantısının moderatörlüğünü gazeteci ve aynı zamanda İstanbul Caz Festivali Danışma Kurulu üyesi Yavuz Baydar üstlendi.

Basın Toplantısında, İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcinin açılış konuşmasının ardından söz alan Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even İstanbul için kültür ve sanatın tüm kollarını kucaklayan Performans Sanatları Merkezine, Zorlu Center içerisinde önemli bir yer ayırdık. Çok yakında bugün destek verdiğimiz konserler Zorlu Center Performans Sanatları Merkezinde gerçekleşecek. Değerli sanatçılarımızı da Zorlu Center Performans Sanatları merkezinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. İstanbul ve ülkemize değer katmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz projemizle, sanat ve kültür hayatımıza değer katacak etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz dedi. 
 
Toplantıda söz alan Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorter, Tribute to Miles adlı projenin tipik bir tribute turnesi olmadığının altını çizerek, Miles Davisin parçalarını birebir aynısını çalmadan, Milesın kendilerine öğrettiği gibi, yeni ve özgün bir tarzla yorumlayacaklarından bahsettiler. Basın toplantısının ardından Marcus Miller müzikseverlerle Zorlu Center Satış Ofisinde bir basgitar atölyesi de gerçekleştirdi. 

Konser tarihine kadar İstanbulda provalarına devam edecek, Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorter, 7 Temmuz Perşembe akşamı, saat 21.00de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesinde Tribute to Miles projesinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Zorlu Centerın sponsorluğunu üstlendiği konserde, piyanoda Herbie Hancock, saksafonda Wayne Shorter, bas gitar ve bas klarnette Marcus Miller ile trompette Sean Jones ve davulda Sean Rickman, Miles Davisin 50lerdeki bop ve cool döneminden, 70lerdeki deneysel-elektrik parçalarına ve 80li yıllardaki son çalışmalarına dek uzanan bir programla izleyicilerle buluşacak.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi hakkında

İstanbul en büyük eksiklerinden birine, dünyaca ünlü müzikallerin, usta müzisyenlerin, görkemli tiyatro yapıtlarının yanı sıra dans gösterileri, resim sergileri ve müzayedeler gibi birçok sanatsal faaliyeti misafir edebilecek bir merkeze kavuşuyor. Performans Sanatları Merkezi aynı zamanda Zorlu Gayrimenkulün sosyal sorumluluk anlayışının da en büyük göstergelerinden biri olacak.

Zorlu Centerın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi için, Zorlu Center nezdinde300 milyon dolar gibi önemli bir yatırım yapıldı. Yaklaşık 50.000 m² büyüklüğündeki merkezde, 2.300 kişi kapasiteli iki balkondan oluşan, zenginleştirilmiş (amplified) akustik özellikle tasarlanmış olan büyük salon, 770 kişi kapasiteli, tek balkondan oluşan doğal akustikli küçük salon ile Londra ve Broadwayde gösterimi gerçekleşen dünyaca ünlü eserler eş zamanlı olarak misafir edilecek.

Ayrıca, 4 farklı kotta her türlü ihtiyaca yönelik fuaye alanlarında geçici sergi, kafe ve mağazalar da merkezin içinde yer alacak. Kendi başına bir başyapıt niteliğinde olan Performans Sanatları Merkezi; tüm katlarındaki bağlantılarla, kompleksin diğer kısımları ile devamlı ilişki içinde olacak.


Geri Dön