05 / 05 / 2024

Zorlu Center ilk konuklarını bienalde ağırladı!

Zorlu Center ilk konuklarını bienalde ağırladı!

12. İstanbul Bienalinde "İsimsiz" (Pasaport) tema sponsorluğu yapan ilk gayrimenkul projesi Zorlu Center, Performans Sanatları Merkezi ile henüz inşa aşamasında kültür ve sanat hayatına katkılarına devam ediyor... İşte etkinlikten fotoğraflar...



Zorlu Center Bienal tema sponsorluğu kapsamında inşaat alanında düzenlenen brunch etkinliğinde ilk konuklarını 17 Eylül 2011 Cumartesi günü ağırladı.

Türkiyenin 5 fonksiyonlu karma kullanım projesi Zorlu Center ilk konuklarını henüz inşa aşamasında ağırladı.   Eylül ayından itibaren İstanbulu bir kez daha dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüştüren İsimsiz 12. İstanbul Bienali kapsamında düzenlenen davette, iş ve sanat dünyasının önemli temsilcileri Zorlu Centerın muhteşem boğaz manzaralı terasında bir araya geldi.


Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu üyesi Emre Zorlu ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Evenin ev sahipliğinde düzenlenen davete; önemli küratörlerin yanı sıra Türk sanatçılar, İKSVnin özel davetlileri, iş ve sanat dünyasının temsilcileri ile ulusal ve yabancı basın mensupları katıldı. Davetliler, dünyanın sanat gündemini İstanbula taşımaya hazırlanan Performans Sanatları Merkezinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Zorlu Center terasında gerçekleştirilen brunchta canlı jazz performansı eşliğinde keyifli vakit geçirdiler.  İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, projenin mimarlarından Emre Arolat, 12. İstanbul Bienali küratörlerinden Adriano Pedrosak, önemli küratörlerden Hou Hanru, Carolyn- Christov Bakargiev ve Ahmet Öğüt, Cevdet Erek, Ala Younis, Hank Willis Thomas, Nasrin- Babak, Meric Algun Ringborg, Milena Bonilla, Ali Cabbar, İpek Düben ve Devrim Erbil gibi yerli ve yabancı sanatçılar Zorlu Centerda bir araya gelen davetliler arasındaydı.


İstanbul'un kalbinde, iki kıtayı birleştiren iki köprünün arasında, Türkiyede ilk defa rezidans, performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofislerden oluşan 5 ayrı fonksiyonu bir araya getirerek, adeta yeni bir kent meydanı yaratacak olan Zorlu Centerda yer alan Performans Sanatları Merkezi; dünyaca ünlü müzikallerin, usta müzisyenlerin performanslarının, görkemli tiyatro yapıtlarının yanı sıra dans gösterileri, dünya prömiyerleri, resim sergileri ve müzayedeler gibi birçok sanatsal aktiviteye de ev sahipliği yapacak. Açıldığında Londra ve Broadway gibi merkezlerde sahnelenen dünyaca ünlü eserleri Türk sanatseverlerle buluşturacak olan Performans Sanatları Merkezi, inşaat süreci devam ederken de gerçekleştirdiği sanatsal aktivitelerle odak noktası olmaya devam edecek.


Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi hakkında

İstanbul en büyük eksiklerinden birine, dünyaca ünlü müzikallerin, usta müzisyenlerin, görkemli tiyatro yapıtlarının yanı sıra dans gösterileri, resim sergileri ve müzayedeler gibi birçok sanatsal faaliyeti misafir edebilecek bir merkeze kavuşuyor. Performans Sanatları Merkezi aynı zamanda Zorlu Gayrimenkulün sosyal sorumluluk anlayışının da en büyük göstergelerinden biri olacak.

Zorlu Centerın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi için, Zorlu Center nezdinde 300 milyon dolar gibi önemli bir yatırım yapıldı. Yaklaşık 50.000 m² büyüklüğündeki merkezde, 2.300 kişi kapasiteli iki balkondan oluşan, zenginleştirilmiş (amplified) akustik özellikle tasarlanmış olan büyük salon, 770 kişi kapasiteli, tek balkondan oluşan doğal akustikli küçük salon ile Londra ve Broadwayde gösterimi gerçekleşen dünyaca ünlü eserler eş zamanlı olarak misafir edilecek.

Ayrıca, 4 farklı kotta her türlü ihtiyaca yönelik fuaye alanlarında geçici sergi, kafe ve mağazalar da merkezin içinde yer alacak. Kendi başına bir başyapıt niteliğinde olan Performans Sanatları Merkezi; tüm katlarındaki bağlantılarla, kompleksin diğer kısımları ile devamlı ilişki içinde olacak.




Geri Dön