28 / 04 / 2024

Zorlu Enerji, jeotermal santrali için ABD'den hibe aldı!

Zorlu Enerji, jeotermal santrali için ABD'den hibe aldı!

Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi 'nin Alaşehir 'de kurmayı planladığı 30 MW kurulu güce sahip olacak jeotermal santrali, Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı 'ndan 393 bin 927 dolar hibe aldı



Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı 'nın özel sektörü temiz enerji yatırımlarına teşvik etmek amacı ile sağladığı desteği, Alaşehir jeotermal sahasında kuracakları yeni santralin rezervuar değerlendirme ve fizibilite çalışmalarında kullanacaklarını söyledi.  

Alaşehir jeotermal sahası, Batı Anadolu 'nun en büyük grabenlerinden olan Gediz Grabeni üzerinde yer alıyor. Zorlu Jeotermal, sahada açtığı ilk kuyuda yüksek sıcaklıkta üretken bir jeotermal kaynağa ulaştı. 10 MW jeotermal güce sahip kuyu, bölgede elektrik üretimine uygun olarak keşfedilen ilk ticari kuyu olma özelliğini taşıyor.

Bursa, yatırım bedelinin 100 milyon doların üzerinde gerçekleşeceği düşünülen santrali, 2014 yılında devreye almayı hedeflediklerini belirtti.
Milliyet


Geri Dön