06 / 05 / 2024

Zorlu Enerji, Moskova'da elektrik üretimine başlayacak

Zorlu Enerji, Moskova'da elektrik üretimine başlayacak

Türkiye Kalkınma Bankası ile 23 milyon $'lık kredi anlaşması yapan Zorlu Enerji, yıl sonuna kadar da Moskova'da üretime başlayacak



Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, yılbaşından önce Moskova'daki santrallerden birinde elektrik üretimine başlayacaklarını söyledi. Zorlu Enerji'nin Türkiye Kalkınma Bankası'ndan sağladığı 'Enerji Verimliliği Kredisi'ne ilişkin basın toplantısında konuşan Bursa, "Pakistan'daki 50 MW'lik rüzgâr santrali için uluslararası finans kuruluşlarıyla görüşmelerimiz sürüyor, inşaata gelecek yıl başlarız" dedi. Türkiye Kalkınma Bankası ile 23 milyon dolar tutarında 'Enerji Verimliliği Kredisi' anlaşmasına imza atan Zorlu Enerji, krediyi Lüleburgaz'da bulunan doğal gaz kojenerasyon santralinin kapasite artırım çalışmalarında kullanacak. Murat Sungur Bursa, 2009'da devreye giren 50 megawatt'lık ilk ilave ile kurulu gücü 115.3 megawatt'lık olan Lüleburgaz kojenerasyon santralinin kapasitesinin, bu yatırım ile 140 megawaltta ulaşacağını kaydetti. Türkiye Kalkınma Bankası'ndan alınan kredi ortalama yüzde 3 değişken faizli, üç yıl geri ödemesiz, 12 yıl olarak belirlendi.

100 PROJEDEN 64'ÜNE KREDİ
Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Abdullah Çelik krediyi, Avrupa Yatırım Bankası Çevre ve Enerji Kredisi, Dünya Bankası Temiz Teknoloji Fonu ve Dünya Bankası Enerji Verimliliği Kredisi olmak üzere üç ayrı kaynaktan temin ettiklerini açıkladı. Çelik, bugüne kadar 100'den fazla yenilenebilir enerji projesinin değerlendirilerek 64 adet projenin kredilendirildiğini ifade etti.
Sabah


Geri Dön