28 / 04 / 2024

Zorlu Holding'ten yeni inşaat şirketi! Tam 324 milyon TL sermaye ile kuruldu!

Zorlu Holding'ten yeni inşaat şirketi! Tam 324 milyon TL sermaye ile kuruldu!

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu yeni şirket kurdu. Marma Konut İnşaat A.Ş., Beşiktaş'ta kuruldu. 



Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu tarafından yeni bir şirket kuruldu. 

Marma Konut İnşaat A.Ş, Ahmet Nazif Zorlu ve Olgun Zorlu ortaklığında, 323 milyon 973 bin 759,70 TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Zorlu Holding bünyesinde yer alan Zorlu Gayrimenkul tarafından, Levent 199 ve Zorlu Center projeleri hayata geçirildi. 

AHMET NAZİF ZORLU KİMDİR? 

Zorlu Holding ten yeni inşaat şirketi! Tam 324 milyon TL sermaye ile kuruldu!

1944'te Denizli'de doğan Ahmet Nazif Zorlu, bugün 60'tan fazla şirket, yaklaşık 25 bin çalışan ve 146 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye'nin en büyük sanayi topluluklarından biri olan Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı. 

Çalışma hayatına erken yaşlarda tekstil sektöründe başlayan Ahmet Nazif Zorlu, 1976'da  ticaretin yanına üretimi de ekleyerek, Grubu bugünkü sanayici kimliğine taşıyan ilk adımları attı. 

İlk şirketi Korteks'i 1976'da kuran Ahmet Nazif Zorlu, 1990'da Zorlu Holding'i kurdu ve 1994'te de Vestel markasını Grup şirketleri bünyesine kattı. Ahmet Nazif Zorlu'nun tekstil sektörüyle başladığı girişimciliği; beyaz eşya, elektronik, gayrimenkul, enerji, metalürji, savunma gibi pek çok farklı alanda faaliyet gösteren şirketleri kurmasıyla sürdü.

DEİK Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD),  Denizlililer Birliği Eğitim ve Kültür Vakfı (DENBİR), Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) üyesi olan Ahmet Nazif Zorlu, 2007'de İspanya Kralı I. Juan Carlos tarafından "İspanya Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı" verildi. 

1999'da Mehmet Zorlu Eğitim, Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nı kuran ve bugüne kadar çok sayıda öğrenciye burs imkanı da sunan Ahmet Nazif Zorlu, yapımına destek verdiği eğitim kurumlarıyla gençlere gelecek sunmaya devam ediyor. 

OLGUN ZORLU KİMDİR? 

Zorlu Holding ten yeni inşaat şirketi! Tam 324 milyon TL sermaye ile kuruldu!

İngiltere’de tekstil ve iş idaresi konularında tamamladığı yükseköğreniminin ardından 1986'da iş hayatına atılarak 1988'de Zorlu Holding bünyesindeki şirketlerde yöneticilik yapmaya başlayan Olgun Zorlu, görev aldığı şirketlerin yurt dışı pazar araştırmaları ve yeni uygulama geliştirme faaliyetlerini yönetti. 

1998'de Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yapmaya başlayan Zorlu; Vestel Elektronik, Vestel Beyaz Eşya, Zorlu Tekstil ve Meta Nikel gibi Zorlu Holding’e bağlı çeşitli şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdürüyor. 

Olgun Zorlu, 2022'de Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini üstlendi. Aynı zamanda, Türkiye Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) üyesi. 

Marma Konut İnşaat A.Ş. konusu şu şekilde: 

1. Toplu konut, konut, okul, çarsı, alışveriş merkezi, iş merkezi, kültür tesisleri, hastane binaları ile diğer her çeşit binalar ve siteler yapmak, 

2. Arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayri menkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir. 

3.Kat karşılığı arsa almak, parsellemek sureti ile satmak, takas etmek ve kat karşılığı inşaat yapmak, 4. Otel, motel ve turistik tesis binaları inşaatı yapmak, 

5. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü turistik tesisler, toplu konutlar, mesken inşa etmek ve bunları işletmek, 

6. Yurt içinde ve yurt dışında tüm turizm hizmet ve faaliyetleri yapabilmek konusu ile ilgili halkla ilişkiler konu ve konularında faaliyet gösterebilmek. Bu amaçlar çerçevesinde tur, konaklama, irtibat, konferanslar düzenlemek ve diğer hizmetlerini yerine getirmek, 

7. Yurt içinde ve yurt dışında seyahat düzenlemek, seyahat acenteleri kurmak,... ve 04.12.2023 tarihinde tescil edilen ana sözleşmesinde yazılı diğer hususlar.

Marma Konut İnşaat A.Ş. adresi Levazım Mah. Koru Sokak Zorlu Center olarak açıklandı. 

Marma Konut İnşaat Anonim Şirketi kuruldu! 

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı'dan 71.6 milyon TL'lik yeni şirket! Astoria Gayrimenkul kuruldu!

Hakan Bucak'tan yeni gayrimenkul şirketi! 


Geri Dön