02 / 05 / 2024

Zorlu Levent Ofis 'in inşaatına başlanıyor!

Zorlu Levent Ofis 'in inşaatına başlanıyor!

Türkiye 'nin çağdaş yüzüne ve Zorlu Grubu adına yakışan özgün projeler geliştirerek sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama değer katmayı amaçlayan Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Levent Ofis 'in inşaatına Temmuz 'da başlıyor



Türkiye 'nin çağdaş yüzüne ve Zorlu Grubu adına yakışan özgün projeler geliştirerek sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama değer katmayı amaçlayan Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Levent Ofis 'in inşaatına Temmuz 'da başlıyor. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından projelendirilen ve Koray Yapı 'nın müteahhitliğini üstleneceği A Plus ofis projesi Zorlu Levent Ofis 'in 2013 yılında tamamlanması hedefleniyor. Tüm standartlarıyla bulunduğu bölgeye uyumlu ve beklentilerin üzerinde nitelikte olacak Zorlu Levent Ofis projesinin yatırım bedeli 280 milyon dolar olarak öngörülüyor.

Zorlu Gayrimenkul, İstanbul 'un nitelikli ofis ihtiyacını karşılamak üzere Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından projelendirilen Zorlu Levent Ofis 'in inşası için Türkiye 'nin en iyi 10 firması ile başlattığı seçim sürecini tamamlayarak, Koray Yapı ile ana müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

Hafriyat çalışmaları Kasktaş tarafından 10 ayda tamamlanan Zorlu Levent Ofis Projesi 'nin Koray Yapı tarafından Temmuz 2011 tarihinde başlatılacak inşaat çalışmasının ise 26 ayda tamamlanması planlanıyor.


280 milyon dolara mal olup çevreci özellikleri ile dikkat çekecek

2013 yılında bitirilmesi planlanan Zorlu Levent Ofis, bölgenin değerine değer katarak İstanbul 'un yüksek standartlara sahip ofis ihtiyacını karşılayacak. 280 milyon dolar yatırım bedeline sahip olacak Zorlu Levent Ofis sahip olduğu yüksek standartlarla bu bölgenin gelişimine yön verecek nitelikler taşımasının ötesinde kendisinden sonraki yapılanmalar için de çıtayı yükseltecek kriterleri belirlemiş olacak.

Büyükdere Caddesi 'nde eski Deva Holding binasının bulunduğu arazide inşa edilecek, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan proje her şeyden önce şehre ve lokasyona değer katacak özelliklere sahip olacak. 40 katlı ve 161 metre olarak planlanan Zorlu Levent Ofis; cephe ve iç aydınlatmasında da özel uygulamalara sahip olacak. şžehre ve lokasyona değer katacak, çağdaş bir sembol olarak kentle buluşacak olan Zorlu Levent Ofis, LED donanımıyla sağlanacak özel aydınlatması ile şehrin manzarasına farklı bir renk katacak.

Binada asansör trafiğini hızlandırmak üzere, konvansiyonel asansör sistemlerinden farklı olarak katlarda bekleme süresini kısaltan double deck sistemi uygulanacak. A sınıf ofis standartlarının üzerinde olan bu tercih sayesinde bina içi sirkülasyon hızlanacak.

Enerji tasarrufunun da üst düzeyde olacağı proje, çevreye gösterdiği duyarlılıkla da A sınıfı ofis standartlarının üzerinde olduğunu gösterecek. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “LEED Gold ” sertifikası adayı olan Zorlu Levent Ofis çevre dostu bir bina olacak. Yağmur suyu ve gri suyun toplanıp tekrar kullanılacağı ve güneş ışığından azami şekilde yararlanılacak binada çalışacaklar, gelişmiş havalandırma sistemleri ve insan sağlığına zarar vermeyen yapı malzemeleri kullanımı sayesinde daha sağlıklı koşullarda çalışabilecekler. Elektriği rüzgar enerjisi santrallerinden sağlanacak Zorlu Levent Ofis 'te karbon emisyonları minimuma indirilecek. Yeşil çatılar, elektrikli araçlar için özel park yerleri gibi diğer çevre dostu uygulamalarla Zorlu Levent Ofis tamamlandığında Türkiye ve dünyada örnek gösterilen bir ofis binası olacak.

Müteahhit firma seçimi beş aylık titiz bir araştırmayla gerçekleştirildi

şžubat ayında, Türkiye 'nin alanında en iyi 10 müteahhitlik şirketi ile ön görüşmeleri başlatan Zorlu Gayrimenkul, Mayıs ayında bu firmaların 7 'sinden teklif vermelerini istedi. Zorlu Gayrimenkul yetkilileri, 30 Mayıs tarihinde teslim edilen dosyaları incelenerek 5 firma ile ikili görüşmelerini başlattı.

5 firma ile gerçekleştirilen iki turlu görüşmelerin ardından ana müteahhitlik sözleşmesinin Koray Yapı End. ve Tic. A.şž. ile imzalanmasına karar verdi.

 
Ödüllü proje

Zorlu Levent Ofis projesi, 2010 yılında dünyanın mimarlık ve gayrimenkul yatırımları alanında en prestijli ödülleri arasında yer alan International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) yarışmasında ‘commercial ' (ticari) kategorisinde Avrupa-Afrika Bölgesi 'ndeki ‘en iyi ofis mimarisi ” dalında ödüle layık görülmüştü.  


Geri Dön