Sektörel

Zorlu süreçten geçen müteahhitler, Müteahhitler Odası kurulmasını istiyor!

Kocaeli Müteahhitler Birliği, inşaat sektörümde yaşanan zorlu süreci masaya yatırmak için bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda tüm üyelerin görüş ve önerilerini tek tek dinleyen  Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, müteahhitler odası kurulması gerektiğini söyledi. 

Kocaeli Müteahhitler Birliği, yaşanan zorlu süreci masaya yatırmak için bir araya geldi. Üyelerin de katılım sağladığı söz konusu toplantıda sektör temsilcileri yaşadıkları sorunları anlattı. Müteahhitler merakla beklenen toplantıda bazı sorunları tartışarak şunları dile getirdi: “Son dönemlerde, ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz. İnşaat maliyetlerinde kontrolsüz bir artış yaşanıyor.  Resmi kurum harçları aşırı yükseldi. İşçilik maliyetleri inşaat maliyetlerinin de çok üzerinde artıyor.


ÇATI KATLARI İPTAL EDİLDİ

Özgür Kocaeli'den Cemalettin Öztürk imzalı habere göre yapılan yeni düzenlemeyle beraber Kocaeli’de yapılan inşaatlarda çatı katları iptal edildi. Ticari finansmanlara erişemiyoruz. Konut kredilerine getirilmiş olan sınırlama ve kredi faizlerinin yüksekliği ile konut satışları da her geçen gün düşüş gösteriyor. İnşaat maliyetlerinde en büyük paya sahip olan ve yüzde 40’lara kadar dayanan arsa maliyetleri düşürülüyor. Kamuya iş yapan firmalarımızın aldıkları fiyat farklılıklarına rağmen enflasyonun altında kalıyor ce zor duruma düşüyor.   

MÜTEAHHİTLER ODASI KURULMALI

Gerçekleştirilen toplantıda tüm üyelerin görüş ve önerilerini tek tek dinleyen  Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, şunları dile getirdi: “Ülkemizde müteahhitlik sektörü büyük bir sektör ve sorunları da çok büyük. Sektörün kendi yapısal alt yapısı yeterli olmadığı için sorunlar kendi içinde çözümleyemiyor. Barınma sorunu, yaşanan kira artışları, ihtiyaç duyulan kentsel dönüşüm projeleri gibi acil çözüm bekleyen sorunların çözümünde müteahhitler odasının kurulmasının artık elzemdir” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANACAK

Gerçekleştirilen toplantıda kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili de konuşan Keleş, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kocaeli’de önümüzdeki günlerde kentsel dönüşüm projeleri hız kazanacak. Müteahhitler olarak önceliğimiz boş arsalarda konut üretimi yerine sunulacak teşvik ve imkânlarla kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermek, ayrıca bilgi birikim ve sermayemizi bir araya getirip bu yönde çalışmalara güçlü katkı sunmak olacaktır” dedi.

2. el otomobil fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş bekleniyor!

Arazi yatırımı yaparken bunlara dikkat! Uzmanından altın niteliğinde tavsiyeler geldi!

Aura Meydan geliyor! 419 konutluk yeni proje!