27 / 04 / 2024

Zuckerberg’in şirketi Meta'ya AB’den ayar! Tam 390 milyon euro!

Zuckerberg’in şirketi Meta'ya AB’den ayar! Tam 390 milyon euro!

Mark Zuckerberg’in, şirketi Meta’dan yana yüzü bir türlü gülmedi. Meta’nın hisseleri geçen yıl tam yüzde 65 düşüş gerçekleştirirken, son darbe ise Avrupa Birliği’nden geldi.



Geçen yılı hisselerinde yüzde 65 düşüşle kapatan Mark Zuckerberg’in gözde şirketi Meta, yeni yılı ilk günlerine de Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne göre (GDPR )  kesilen astronomik cezalarla başladı.  Meta’nın bünyesindeki Facebook'a 210 milyon euro, Instagram'a ise 180 milyon euro ceza kesildi.

Avrupa Birliği'nin veri sorumlusu İrlandalı DPC,  Meta uygulama ailesinden Instagram ve Facebook'a karşı açtığı soruşturmaları tamamladı. Buna göre Facebook için 210 milyon euro ve Instagram için 180 milyon euro para cezası kesildi.

Zuckerberg’in şirketi Meta ya AB’den ayar! Tam 390 milyon euro!

GEÇEN YILI ZARARLA KAPATTI

Facebook ve WhatsApp uygulamalarının üst şirketi Meta’nın CEO’luğu görevini yürüten tanınmış iş insanı Mark Zuckerberg, 2022’yi zararla kapatan milyarderler arasında yer alıyor. Geçen yıl tam  81 milyar dolar kaybeden Zuckerberg’in şirketi  Meta’nın reklam gelirlerinin düşmesi  de yatırımcılarda güven kaybına neden olmuş ve hisseleri de bununla birlikte yılın başından beri yüzde 65 düşmüştü.

DPC'nin, söz konusu ceza kararla, Avrupa Veri Koruma Kurulu'nun (EDPB) geçen ay sözleşmeden doğan zorunluluğun davranışsal reklamlar için kişisel verileri işlemeye bir temel oluşturmadığı yönündeki şikayetler kapsamında verdiği bağlayıcı karar doğrulamış oldu.

 


Geri Dön