28 / 04 / 2024

Zümrüt Apartmanı Faciası''nın 10'uncu yıl dönümü!

Zümrüt Apartmanı Faciası''nın 10'uncu yıl dönümü!

Konya'da 92 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Zümrüt Apartmanı'nın çökmesinin üzerinden 10 yıl geçti ama yakınlarını kaybedenlerin acısı tazeliğini koruyor. Zümrüt Apartmanı Faciası''nın 10'uncu yıl dönümü...



 Konya'da 92 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Zümrüt Apartmanı'nın çökmesinin üzerinden 10 yıl geçti ama yakınlarını kaybedenlerin acısı tazeliğini koruyor.


Anadolu Çiçekçileri Derneği üyeleri, merkez Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi'nde 2004'te çöken Zümrüt Apartmanı'nda hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi.


Olayda hayatını kaybedenleri 10'uncu yılında anmak için enkaz alanına gelen dernek üyeleri, dua ettikten sonra alana çelenk bıraktı.


Dernek Başkanı Metin Maşalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıl önce meydana gelen olayın acısının unutulmadığını söyledi.


Zümrüt Apartmanı enkaz görüntüsünün yürekleri dağladığını dile getiren Maşalı, enkaz alanına yapılan inşaatın, Zümrüt Apartmanı sakinlerince memnuniyetle karşılandığını anlattı.


Maşalı, bugüne kadar her yıl olay yerinde anma töreni yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:


"Bugüne kadar burada o trajik olayın izlerini taşıyan, soğuk beton kalıntıları vardı. Bugün bu manzara yerine yeni, sağlam ve güzel bir binanın temeliyle karşılaştık. Bu, Konyalılar için güzel ve sevindirici bir haber. Burayı 'bahçelik, gülistanlık haline getirelim, 92 kişinin anısına güller dikelim yaşatalım' dedik, olmadı ama buradaki acının izlerini silecek modern binanın yapılacak olması da güzel bir gelişme. Yetkililerden Zümrüt Sitesi sakinleri olarak ricamız, Konya'nın değişik yerinde bir abidenin yapılması. Yetkililer, 92 kişinin anısına böyle bir eseri yerine getirirlerse unutulmayacaktır."


Konya'da, 2 Şubat 2004'te merkez Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi'nde Zümrüt Apartmanı çökmüş, enkaz altında kalan 92 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı.


AA


Geri Dön