02 / 05 / 2024

ZZTK, zeytinyağını artık AVM'lerde tanıtacak!

ZZTK, zeytinyağını artık AVM'lerde tanıtacak!

ZZTK, zeytinyağını artık AVM'lerde tarıtacak. Zeytin ve zeytinyağı kullanımını arttırmak için yurt içi ve yurt dışında tanıtım yapan ZZTK, İstanbul'daki AVM'lerde tadım atağına geçiyor



Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesinin (ZZTK) İstanbul'daki alışveriş merkezlerinde zeytinyağı tadımı yaptıracağı bildirildi. Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı kullanımını arttırmak için yurt içi ve yurt dışında tanıtım yapan ZZTK, 'Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli' isimli projesi için Uluslararası Zeytinyağı Konseyinden hibe desteği aldı. Proje kapsamında İstanbul'un en popüler alışveriş merkezleri olan İstinye Park, Kanyon, Palladium'da eylül ayında pazar günleri İtalyan uzmanların da davet edileceği zeytinyağı tadımı ve tanıtımı gerçekleştirilecek.

İç TANITIMA AĞIRLIK VERİYORUZ

Ekonomi Bakanlığı ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği işbirliğinde kurulan ZZTK'nın yurt içi ve dışında tanıtım yapmayı ilke edindiğini kaydeden Komite Başkanı Metin Ölken, hibe desteği almaktan çok mutlu olduklarını ifade etti. Tanıtımın başarılı olması için çok yoğun çalışma yürüttüklerini kaydeden Ölken, 'Türkiye genelinde gerçekleştireceğimiz zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliklerinin ilk halkasında on binlerce kişiye ulaşmayı hedefliyoruz' diye konuştu. Türkiye'de 800 gram seviyesinde olan kişi başı yıllık zeytinyağı tüketimini ZZTK ve zeytinyağı sektöründeki diğer kuruluşların yürüttüğü çalışmalar sonucunda 1,5 kilograma çıkardıklarına işaret eden Ölken, 'Türkiye'deki tüketimi özendirmemiz gerekiyor, iç tanıtıma bu nedenle ağırlık veriyoruz. İstikrarlı ve sürdürülebilir bir ihracat için güçlü bir iç piyasaya inanıyoruz' dedi.


KANSERE KARşžI KORUYOR

Sürekli zeytinyağı kullanan kişilerin, zeytinyağı kullanmayan kişilere göre kansere yakalanma ihtimalinin yüzde 50 daha az olduğuna işaret eden Ölken, zeytinyağının hücreleri koruduğunu, sindirimi kolaylaştırdığını ve kemik gelişimine katkı sağladığını da ifade etti. Yaşlanmanın beyin fonksiyonları üzerindeki etkisini yavaşlatan ve kötü kolesterolü düşüren zeytinyağının insan sağlığı açısından önemini alışveriş merkezlerindeki tanıtım sırasında anlatacaklarını söyleyen Ölken, 'Zeytinyağı tadım uzmanları ile tadım eğitimi vereceğiz' dedi.

Yeni şžafak


Geri Dön