25 / 07 / 2024

02 Residence'ta tüm katlarda pencereler açılabilecek!

02 Residence'ta tüm katlarda pencereler açılabilecek!

Projede tenis ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanı, dinlenme alanları, yürüyüş yolları ile havuz, lounge ve kütüphanenin yer alması, 24 saat boyunca güvenlik, temizlik, vale ve peyzaj hizmetlerinin verilmesi tasarlanıyor


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Avusturyalı inşaat yatırım şirketi ICP İle inşaat sektöründe Türkmenistan ağırlıklı olarak projelere imza atan Nissa İnşaat, Bahçeşehir'de '02 Residence' adında yeni konut projesini satışa çıkardı. 100 milyon dolarlık yatırımla 24 ayda tamamlanması öngörülen 37 katlı 204 konutluk 'Nissa 02 Residence', projeye adını da veren oksijenin (02) her santimetrekareye ulaşmasını sağlayan 'çift katmanlı cephe sistemi (double skin) uygulaması ile dikkat çekiyor.

Çift katmanlı cephe sistemi, 37 katlı 134 metre bir gökdelende bile içerdeki tüm pencerelerin açılabilmesine olanak verecek. Her bloğun iki tarafından doğramaların 2 metre dışında çelik konstrüksiyonlarla betonarme sisteme ankrajlı ikinci bir cephe imal edileceğini belirten Nissa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Demiroğlu, "Bölgede çift cephe teknolojisi sayesinde 4 mevsimin yaşanabileceği, bahçe kullanımı en zengin yüksek binayı yapıyoruz. 18 bin 255 m2 arsa üzerinde büyüklüğü 100-700 metrekare arasında değişen 204 konutun yer alacağı projede m2 fiyatı 1.800-3.500 dolar arasında değişiyor" dedi.

Nissa 02 Residence projelerinde Türk ve Avusturyalı mimarların birlikte görev yaptığını dile getiren Nissa İnşaat Taahhüt ve Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İncesu ise "Önde gelen mimarlarımızdan Tuncay Çavdar, Atölye T ekibi ile Avusturyalı mimar Walter Micheller ve uzun yıllar ülkemizde başarılı projelere danışmanlık yapan İngiliz mimar Tony Phillipson işbirliğinde yürütülen ve dünyada Çift Cephe (Double Skin) bina çalışmaları ile tanınan Avusturyalı GIG AG firması ile çalışıyoruz" dedi.

Toplam 223 bağımsız bölümden oluşan Nissa 02 Residence'ın yaklaşık 9 bin m2 bahçe kullanım alanı ile residence projeleri arasında en geniş yeşil alana sahip proje olduğunu söyleyen İncesu, "Çift cephe sayesinde Bahçeşehir'de dört mevsimin yaşanabileceği, en lüks ve sağlıklı yüksek binayı yapıyoruz" diye konuştu.

02 Residence projesinde toplam 2500 m2'de dizayn edilmiş spor kulübü, çocukların eğlenerek öğreneceği çocuk merkezi ve açık teras alanı ile özel bir restoranın yer aldığı 'O-Zone' yaşam alanı bulunuyor.

Nihal Yuvacan /Vatan

 


Geri Dön