29 / 04 / 2024

1-2-3-4 çocuklu aileler müjde! Devlet en az 3 bin 571 TL'ye kadar destek veriyor! 

1-2-3-4 çocuklu aileler müjde! Devlet en az 3 bin 571 TL'ye kadar destek veriyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ile hesaplara en az  3 bin 571 TL yatırılıyor.



Devlet sosyal destek ödemelerine yardımlarını sürdürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ile hesaplara en az  3 bin 571 TL yatırılıyor. 1-2-3-4 çocuklu aileler müjde! Devlet en az 3 bin 571 TL'ye kadar destek veriyor!

SED yardımından faydalananlar iççin Ekim 2023 ödemeleri için beklentiler arttı. İhtiyaç sahibi hanelere çocuklarının masraflarının karşılanması için sağlanan SED ödemeleri başvuru şartlarını taşıyanların hesaplarına ödenecek. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ile ilgili ekim ayı ödeme takvimi gündemde yer almaya başladı.

Takvim'de yer alan detaylara göre, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için ödenen SED yardımı, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Destek ödemesinden faydalanan aileler, "SED ödemeleri hesaplara yattı mı?, 2023 Ekim SED ödemeleri ne zaman yapılacak?" sorularına yanıt arıyor. İşte SED 2023 Ekim ödeme takvimi...

EKİM 2023 SED YARDIMI EKİM NE ZAMAN ÖDENECEK?

Henüz ekim ayı SED ödemeleri hesaplara yatmadı. Her ayın 15'inde hesaplara yatırılan destek ödemelerinin bu ayında 15'inde hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödemelere ilişkin bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

SED YARDIMI NASIL, NERDEN SORGULANIR?

SED ödemelerinin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden T.C kimlik numarası ile inceleyebilirsiniz.

SED YARDIMI NE KADAR OLDU 2023?

SED hizmetinde çocuk başına gerçekleştirilen ekonomik destek tutarı ortalama 3.038 Türk Lirası olarak ödeniyor. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 3 bin 644 lira ile 4 bin 853 lira arasında değişiyordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında artırıldığını bildirdi. Buna göre; 3 bin 38 lira ödeme alan bir aile yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 lira ödeme alacak.

TOKİ Kayseri projesinde son dakika! Bu ilçede yaşayan dar gelirliler acil bakın!

5 yıl erken emekli olabilirsiniz! Emeklilik bekleyenlere son dakika müjdesi! Kimler 5 yıl erken emekli olabilir?

Fed endişeleri artırdı, küresel piyasalarda negatif seyir hakim!


Geri Dön