Altın & Dolar

1 dolar 32,5 TL! Elinde doları olana, dolar alacaklara bankalardan peş peşe buz kestiren açıklama! 

Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, Türkiye'de yıl sonunda enflasyonun yüzde 55-60 bandında olmasını öngördüğünü dile getirdi. McKenna, doların ise bugünden daha düşük bir seviyeye inerek 32,5 TL'ye gerileyeceğini de söyledi. İşte o açıklama...

Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, Türkiye'de 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini ve dolar kuru tahminini açıkladı. 

CNBC-e'den Safa Gümüş'e yazılı açıklama yapan McKenna, 2024 yılının sonunda enflasyonun, resmi beklentilerin oldukça üstünde yüzde 55 ila yüzde 60 civarında konumlanacağına dikkat çekti. 

McKenna, konu ile ilgili açıklamasında "Yıl sonunda enflasyonunun yüzde 38 olması bana iddialı geliyor. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını bu senenin sonuna kadar mevcut seviyelerde tutmasını beklerdim, fakat bu büyüklükte bir dezenflasyon yüzde 50 politika faiz oranlarıyla bile olmayabilir" dedi ve sene sonu enflasyonunun yüzde 55- yüzde 60'a yakın olmasını beklediğini dile getirdi. 

DOLAR YIL SONUNDA 32,5 TL OLUR

Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, dolar/TL paritesine ilişkin yıl sonu beklentilerini 32,5 Türk Lirası şeklinde açıkladı. 

Ayrıca, McKenna, paritedeki güncel seviyelerin zirve olduğunu ve TL’nin yıl sonuna kadar kademeli olarak toparlanabileceğini öngördüklerine vurgu yaptı. 

NOT ARTIRIMLARI YAŞANABİLİR 

McKenna, gelecek 12 – 24 aylık dönemde ülkenin ‘rasyonel’ ekonomi politikalarına daha sıkı bağlanması ve kurumların kredibilitesinin artmasıyla derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunda iyileştirmeye gidebileceklerinin de altını çizdi. 

Wells Fargo stratejisti, konu ile ilgili "Türkiye'nin politika çerçevesi daha ortodoks bir yöne kaydıkça ve kurumlar kredibilitelerini yeniden kazandıkça, gelecek 12-24 ay içerisinde ilave not artırımlarının gerçekleşmesini öngörüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

HSBC DE DOLAR TAHMİNİNİ AÇIKLADI 

Bunların yanı sıra, HSBC, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme, enflasyon ve dolar tahminlerini bir bir açıkladı. 

İngiltere merkezli HSBC, Türkiye için hazırladığı yeni raporda yıl sonu dolar/TL tahminini 36 şeklinde duyurdu. 

Ayrıca, dev banka 2024 yılının sonuna ilişkin TÜFE tahminini yüzde 48'den yüzde 44,6'ya indiren banka, büyüme tahminini ise yüzde 3,1'den yüzde 3,8'e yükseltti. 

Taşınmaz Malların Sınırlandırma, Tespit ve Kontrol İşleri Yönetmeliği değişti! İşte dikkat çeken 2/B detayı!

Hükümetten son dakika deprem bölgesi açıklaması: Af gelecek mi? 

Emeklilere 18 bin TL'lik ek ödeme müjdesi! 6 gün içinde başvuran hem maaş hem promosyon alacak! İşte ING promosyon 2024

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı?