04 / 05 / 2024

1 Dolar kaç TL alış? Dolar fiyatları nasıl?

1 Dolar kaç TL alış? Dolar fiyatları nasıl?

Dolar alıp yatırım yapmak isteyenler en doğru zamanı bekliyor. Birikmişini dolara çevirmek isteyenler, “1 Dolar kaç TL alış? Dolar fiyatları nasıl?” şeklinde sorduğu sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!



1 DOLAR KAÇ TL ALIŞ?

Dolara güvenli yatırım gözü ile bakılmaktadır. Bundan dolayı da doların her hareketi araştırılmaktadır. Dolar yükselişine devam ediyor. ABD'de artan tüketici fiyatlarının uzun süre yüksek faiz oranlarını gerektireceği ve küresel resesyonu hızlandıracağı endişeleri sürüyor. Dikkatler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ayki toplantısına çevrildi. Fed'in 75 baz puan daha faiz artırımına gideceği bekleniyor. Dolar endeksi, ABD'de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri ile günü yüzde 0,6'lık aşağı yönlü yani düşüşle 112,5'ten tamamladı. Dolar yeniden bugün 112,7 seviyelerine yükseldi. Geçtiğimiz gün de 0,98'in üzerini gören euro/dolar paritesi ise bugün 0,9760 seviyesinde bulunuyor. 1 Dolar da bugün alış kuru 18,5838 TL, satış olarak ise 18.58 TL dolaylarında işlem görüyor.

DOLARDA SON DURUM NE?

Dolar, güne yükselişle başlamasından sonra yeni günde 18.58 TL'den işlem görüyor. Piyasaların açık olduğu haftanın piyasaların açık olduğu haftanın beşinci gününde yani 14 Ekim Cuma günü, Dolar, bugüne yükselişle başlamasının ardından yüzde 0,2 artış eğilimi göstererek 18,5860'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yatay seyirle 18,1460'tan, sterlin/TL yüzde 0,3 değer kaybıyla 20,9630'dan satılıyor.

DOLAR HALA GÜVENLİ BİR YATIRIM MI?

Bloomberg haberin aktardığı araştırma notunda dolara dair bazı açıklamalar yer aldı. Haberde, Jamie Fahy’nin liderlik ettiği Citi stratejistleri, ekonomi toparlanana kadar doların özellikle diğer gelişmiş ülke para birimlerine göre daha yüksek getiri sunduğu için “en güvenli liman” olduğu mesajı verildi.

Citigroup ekonomistleri yaptıkları değerlendirmelere ek olarak Fed’in faiz artırımlarını yavaşlatma kararının da yatırımcıları doları satmaya ikna etmeyebileceğini yazdı. Stratejistlere göre doların bu hareketli seyrindeki en önemli etken küresel büyüme görünümünde bir iyileşme yaşanacak.

Yeni asgari ücret ne kadar? 2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Akbank müşterileri bu haberi bekliyordu! Anında hesaplara geçiyor! Bu fırsat kaçmaz! İşte detaylar!

Akaryakıt harcamalarınızdan korkmayın! Vakıfbank destek çıkıyor! Vakıfbank’tan dev kampanya!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön