25 / 07 / 2024

1 kilo havuç 50 TL oldu! Dernek başkanı: Bugünlerde bence yemeyelim, biz de yemiyoruz!

1 kilo havuç 50 TL oldu! Dernek başkanı: Bugünlerde bence yemeyelim, biz de yemiyoruz!

Havuçun kilogram fiyatı 50 TL'ye ulaştı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Halciler Derneği Başkanı, "Bugünlerde bence yemeyelim, biz de yemiyoruz." dedi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yeni mahsulün olmaması ve buzhane ürünlerinde düşüş olmasından dolayı havucun kilosu 50 liraya kadar çıktı. Önümüzdeki günlerde fiyatların hızlı bir şekilde düşeceğini ifade eden İstanbul Halciler Derneği Başkanı, "Bugünlerde bence yemeyelim, biz de yemiyoruz." dedi.

Havucun kilosu son günlerde 50 liraya kadar çıktı. Halden çıkış fiyatı da 30-35 TL arasında değişen havucun market fiyatı da semt pazarları ile aynı hale geldi. Havucun ortalama adet fiyatı da neredeyse 7 TL oldu.

Uzmanlar, senede birkaç defa hasat edilebilen havucun yeni mahsulünün olmaması ve buzhanede tutulması sebebiyle fiyatların bu seviyeye geldiğine dikkat çekiyor.

1 kilo havuç 50 TL oldu! Dernek başkanı: Bugünlerde bence yemeyelim, biz de yemiyoruz!

"FİYATLARDA ÇOK HIZLI DÜŞÜŞ OLACAK"

Konuya ilişkin İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan, bir açıklamalarda bulundu.

Yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle fiyatlarda çok hızlı bir düşüş olacağını vurgulayan Dayan, şunları kaydetti:

"Eylül ve ekimde hasat edilen ürünler, koruma amaçlı buzhaneye konur. Bunlar geçen seneye göre buzhanelere daha az ürün kondu. Sebebi geçen sene üretici ektiğinin karşılığını alamaması. Buzhanede de ürün az olunca son 2-3 haftadır fiyatlarda anormal bir artış oldu. Son günlerde yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle birlikte siz de fark edeceksiniz, pazar da fark edecektir, çok hızlı bir düşüş yaşanacaktır."

DAYAN: "BİZ YEMİYORUZ, SİZ DE YEMEYİN"

1 ay önce havucun kilogram fiyatının 8-10 TL civarında olduğuna vurgu yapan Dayan, yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle fiyatlar 10-15 TL civarına çekileceğin belirtti.

Talebin çok, arzın ise az olduğunun altını çizen Dayan, Vatandaşın 1 hafta 10 gün daha beklemeleri tavsiyesinde bulundu. Dayan, "Bugünlerde bence yemeyelim, biz de yemiyoruz. Vatandaş da 1 hafta 10 gün daha sabrederse, yemezsek fiyatlar hızlı bir şekilde düşecektir" şeklinde konuştu.

Çiftçiler merakla bekliyor: Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? Hangi borsada şu an buğday fiyatları kaç TL?

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!


Geri Dön