03 / 05 / 2024

1 milyon emekli adayını ilgilendiren gelişme! Erken emeklilik 'prim' detayı

1 milyon emekli adayını ilgilendiren gelişme! Erken emeklilik 'prim' detayı

Emekli olmak için gün sayanlar dikkat. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Seçimleri öncesi esnafa erken emeklilik müjdesini paylaşmıştı. Buna göre, küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşürülecek ve SGK'lılarla dengelenecek. İşte tüm detaylar...



Bağkur’a bağlı küçük esnaf 9 bin iş günü prim ödeyerek emekli olabilmekteydi. Esnaflar, SGK’lılar gibi 7 bin 200 prim gün ödemesinden emekli olmak istemekteydi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden önce yaptığı açıklamalarda küçük esnafa yönelik müjdeleri arasında prim indirimi de yer almaktaydı.

Erdoğan, “Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SSK’lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak” diye konuşmuştu. Buna göre kuaför, manav, bakkal, tesisatçı gibi küçük esnafın emeklilik tarihi öne çekilmiş olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön