29 / 04 / 2024

1 Milyon Liranın 32 günlük mevduat faizinde kazanç ne kadar? 

1 Milyon Liranın 32 günlük mevduat faizinde kazanç ne kadar? 

1 milyon liranın 32 günlük mevduat faizinde elde edeceği getiri, bankaların mevduat faizlerindeki sert yükselişler göz önüne alındığında oldukça dikkat çekici bir seviyeye ulaşmış durumda.  Güncel mevduat faiz oranları ve 32 günlük en yüksek kazançlar hakkındaki detaylar...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, son açıklamasında, vatandaşları TL mevduata katılmaya davet etti. Ayrıca, Kamu Kuruluşları Mali Yönetim ve Kontrol Sistemi'nin (KKM) artık görevini başarıyla yerine getirdiğini ifade ederek, bu sistemin kur istikrarını sağlamadaki önemli rolünü vurguladı. Erdoğan, "KKM sistemi görevini yerine getirmiş, kur istikrarını sağlamada önemli görev sağlamıştır" dedi ve bu başarının altını çizdi. 

Açıklama sonrası mevduat faizlerinde artış

Açıklama sonrasında bankaların mevduat faizleri büyük bir sıçrama yaşadı. Daha önce yüzde 30'lu seviyelerde seyreden banka faizleri, şimdi yüzde 42'ye kadar tırmandı. Bu yüzde 42'lik faiz oranı, parasını bankada değerlendirenler için olağanüstü bir getiri sunuyor.

Bankalardaki üst düzey yetkililer son açıklamalarında, Klasik Mevduat Hesapları'ndan Türk Lirası cinsinden mevduat oluşturan müşterilere yüzde 45'e kadar faiz oranlarının sunulduğunu bildirdi. 

1 Milyon Liranın 32 günlük mevduat faizinde kazanç ne kadar? 

32 günlük 1 milyon liranın mevduat faizi hesaplaması

1 milyon liranın 32 günlük mevduat faizi ile elde edeceği getiri 26,651 TL olarak hesaplanırken, yüzde 39 faiz oranıyla aylık getiri 32,482 TL olarak gerçekleşiyor. 

1 milyon liranın yüzde 42'lik faizle 1 aylık getirisi 34,980 liraya kadar çıktı. 1 milyon lira yüzde 45'lik faizle değerlendirilirse, 1 aylık getirisi 37,479 lira olacak ve mevduat sonunda 2 milyon 74 bin 957 lira elde edilecektir.

500 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi

Bankaların faiz oranları yüzde 30 ile yüzde 40 arasında değişiklik gösteriyor. Mevduat faiz oranlarına göre, 500 bin lira paranızı bankaya yatırdığınızda aylık getiriler şu şekildedir:

Yüzde 31 faizle 500 bin liranızı bankaya yatırdığınızda, 32 gün sonra banka size 12 bin 909 TL faiz getirisi elde edilir.

Yüzde 32 faizle aynı miktarı bankaya yatırdığınızda, 32 günlük faiz getirisi 13 bin 326 TL olarak hesaplanır.

Kredi çekerek alış veriş yapma devri bitiyor! İhtiyaç kredilerinde faiz yüzde 53’e dayandı!

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Bankaların mevduat faizlerinde şok artış! 100 bin liranın bir aylık getirisi ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön