Kent Haberleri

10 bin futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan konut projesi oldu!

İstanbul’da askeri alanların imara açılmasına tepki gösteren CHP'li Yankı Bağcıoğlu, 10 bin futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanın konut projesine çevrildiğini belirtti. İşte ayrıntılar...

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Askeri ve Rezerv Alanlara İlişkin 2004 Yılı Raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP'li Yankı Bağcıoğlu, megakent İstanbul’da askeri alanların imara açılmasına tepki gösterdi. 

Yankı Bağcıoğlu, söz konusu açıklamasında "İstanbul’da askeri alanların imara açılması, sadece bir şehir planlama sorunu değil, aynı zamanda kamu yararının göz ardı edildiği, rant odaklı bir anlayışın sonucudur" diye konuştu. 

Gazete Duvar'dan Göksel Durutuna'nın haberine göre; CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, askeri alanların yüzde 46’sının askeri statüden çıkarılmasının, kentin geleceği için büyük bir tehlike olduğuna dikkat çekti. 

Yankı Bağcıoğlu, söz konusu açıklamasında "10 bin adet futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan, lüks konut projelerine dönüştürülmüş halde. Sözün bittiği yerdeyiz" ifadelerini kullandı. 

"Askeri alanların bu denli yok edilmesi, yalnızca İstanbul'un sosyal dokusunu değil, Türkiye'nin savunma gücünü de tehdit ediyor. Lüks konut projeleri inşa ederken, ülkemiz için canını feda eden, şehit olmayı göze almış Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının hala barınma sorunları yaşadığı gerçeği, bu durumun ne denli çelişkili ve acı olduğunu gösteriyor" diye konuşan Bağcıoğlu, askerleri, lojman sorunları ile baş başa bırakmanın, bu ülkenin geleceğine yapılmış en büyük haksızlıklardan biri olduğunun altını çizdi. 

CHP'li Yankı Bağcıoğlu, "İstanbul’un geleceği, rant değil, kamu faydası kapsamında şekillenmeli. Askeri alanların dönüştürülmesi, sosyal donatıların ve yeşil alanların azaltılmasıyla, kentin yaşam kalitesi tehdit ediliyor" açıklamasında bulundu. 

Bağcıoğlu, 55 bin 471 adet futbol sahası büyüklüğünde rezerv alanın lüks konut projelerine açılmasının da İstanbul’un tarihine ve kültürel dokusuna yapılmış bir saldırı olduğunun altını çizdi. 

İBB'nin Askeri ve Rezerv Alanlara İlişkin 2004 Yılı Raporu'nda yer alan bilgilere göre; 2009 senesinde 15 bin 304 hektar alanın askeri statüde olduğu tespit edilirken; 2023 yılı itibarıyla bu alanların yüzde 46'sının askeri alan ve askeri güvenlik bölgesi statüsünden çıkarıldığı belirlendi.

Ayrıca, bu alanların yaklaşık yüzde 45'inin imar planının yapıldığına, 1/1000 imar planı yapılan alanlarda da yaklaşık 700 bin kişinin yaşamasının planlandığına dikkat çekildi. 

Emlakta ilan sistemi sil baştan: 10 soruda 'doğrulanmış ilan' düzenlemesi tüm detaylarıyla...

Ev sahipleri dikkat! Kira borçlarında ev sahiplerinin yaptığı en büyük hata ortaya çıktı! 

Dul ve yetim aylıkları hisselere göre bu sene kaç TL? Rakamlar bir bir sıralandı! Zamlı dul ve yetim maaşı tam bu kadar!

Evde bakım desteği müjdesi! 9 bin 77 TL bugün yatırılmaya başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!