09 / 05 / 2024

10 senede 2 milyondan fazla bina yenilendi ve depreme dayanıklı hale getirildi! 

10 senede 2 milyondan fazla bina yenilendi ve depreme dayanıklı hale getirildi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 sene içinde 2 milyondan fazla bina yenilendiğine ve depreme dayanıklı hale getirildiğine dikkat çekti. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve İstanbul'a da değindi. 



Artık zemin artı 4, zemin artı 3 gibi bir konutlaşmaya geçileceğini dile getiren Mehmet Özhaseki, "Özellikle tarihi bölgesi ve merkezi olan yerlerde o tarihi, kadim medeniyeti yeniden inşa edebilmek, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkabilmek amacıyla o bölgeleri yeniden inşa edeceğiz. Çevreye doğru uzanan çeperlerde ise vatandaşın kendi konutunu, kendi evini, oturduğu apartmanı yapması için de biz yeniden şartları belirledik" şeklinde konuştu ve mutlaka destek verileceğini söyledi. 

10 senede 2 milyondan fazla bina yenilendi ve depreme dayanıklı hale getirildi! 

İSTANBUL'UN DEPREME HAZIRLANMASI GEREKİYOR 

Bakan Mehmet Özhaseki, daha sıkı ve yeni önlemler alınmasının gerektiğini dile getirdi ve "Bir taraftan da göz bebeğimiz İstanbul'u depreme hazırlamamız gerekiyor. Önümüzde zor işler var, sıkıntılı işler var, kolay da değil. Vatandaşın da bir evi var. Oturduğu evi, onu teslim ettiğinde daha iyisini, daha büyüğünü hiçbir bedel ödemeden 'Devlet versin, devlet değil misiniz, ne olacak?' gibi bir mantık içerisinde yaklaştığı bir dönemde işimizin daha da zorlaştığını söyleyebiliriz" diyerek, bunların altından kalkacak güc ve iradenin olduğunu vurguladı. 

Ülkenin bir taraftan depreme hazırlanacağını aktaran Özhaseki, "Hem şu anda oluşan hasarları, zararları gidereceğiz, yaraları saracağız, bir taraftan da İstanbul başta olmak üzere tüm ülkemizi depreme hazır ve dayanıklı hale getireceğiz" açıklamasında bulundu ve bunlarının yapılmasının birinci işleri olduğunu söyleyerek açıklamasını tamamladı. 

Osmangazi Belediyesi Bursa'da 4 arsa satacak! 

Mansion Cadde Başakşehir satışta! Başakşehir'in kalbinde 64 konutluk yeni proje!

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

Bakan Özhaseki açıkladı: Dönüşümde hem kredi hem hibe desteği geliyor! 

Geri Dön