04 / 05 / 2024

10 soruda TOKİ 2022 sosyal konut projesi tüm detaylarıyla! Kimler başvurabilir?

10 soruda TOKİ 2022 sosyal konut projesi tüm detaylarıyla! Kimler başvurabilir?

TOKİ 2022 sosyal konut projesine başvuracak vatandaşlar detayları merak ediyor. İşte TOKİ 2022 sosyal konut projesi ile ilgili merak edilen o soruların yanıtları...



1- Eşim 5 yıl önce TOKİ'ye başvurdu ve konut alma hakkı kazandı. Ardından borcumuzu ödeyemediğimiz için evi TOKİ'ye devrettik. Bu kampanyaya başvuru hakkım bulunuyor mu?

Daha önce TOKİ'nin kampanyalarından konut hakkı kazanıldığı için, satılsa ve devredilse dahi, bu sosyal konut projesine başvuru yapılamıyor. 

2- Annem, babam, ağabeyimle 4 kişilik bir aileyiz ve gelirimiz 16 bin TL'den fazla. Ağabeyim ve ben 18 yaşın üstündeyiz. İkimiz de ayrı ayrı başvuruda bulunabilir miyiz?

Hane halkı başvuru sahibinin kendisini, evli ise eşini ve velayeti altındaki çocukları kapsıyor. 18 yaşını tamamlayanlar bağımsız birey olmaları sebebiyle diğer şartları taşımaları durumunda kendi adlarına başvuruda bulunabilirler.

10 soruda TOKİ 2022 sosyal konut projesi tüm detaylarıyla! Kimler başvurabilir?

3- Eşim ve benim gelirim 16 bin TL'nin altında kalıyor. Eşim sosyal konuta, ben konut arsasına başvuruda bulunabilir miyim?

Konut arsası, vatandaşların kendi konutlarını istedikleri gibi yapabilmeleri için planlanmış bir proje olduğundan konuta başvurudan herhangi bir farkı bulunmuyor. Bir haneden yalnızca bir konut başvurusunda bulunulabilir. Ya konuta ya da konut arsasına başvuru gerçekleştirilebilir. 

4- Biri engelli 13 yaşında bir oğlum var. Oğlumuzun engel durumu yüzde 40. Kendi ismimize çocuğumuzun engel durumunu belgeleyerek, engelli kategorisinden başvuruda bulunabilir miyiz?

Çocuğunun engel durumuna ilişkin belge ile ebeveynler kendi adına sosyal konut başvurusunda bulunabilir.

5- Memur maaşlarına senede iki defa zam yapılıyor. Konut taksitlerine de yılda iki kez zam mı yapılacak? Sosyal konutta aylık taksit bedelleri 240 ay sabit fiyat mı olacak?

Hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satışa sunulacak. Taksit ödemeleri sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her senenin ocak ve temmuz aylarında olacak şekilde yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak "idarece" tespit edilen oranda yükseltilecek. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre belirlenecek. Geçtiğimiz sene TOKİ'nin konutlarında memur maaş zammı oranında taksitlere zam yapmadı. İdare'nin kararı burada geçerli oluyor.

10 soruda TOKİ 2022 sosyal konut projesi tüm detaylarıyla! Kimler başvurabilir?

6- 18 yaşında üniversitede okuyan çocuğum var ve gelire sahip değil. Onun adına ben başvuruda bulunabiliyor muyum?

Hane halkı geliri 16 bin TL'nin altında olsa dahi çocuğun, 18 yaşında olduğu için kendisinin başvuruda bulunması gerekiyor.

7- Memlekette babamdan kalma küçük bir arsam var. Bu, sosyal konuta başvuru yapmama engel mi?

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine ülke sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının ve arsa üzerinde mesken kaydının olmaması gerekiyor. Arsa üzerinde mesken kaydı olmayanlar sosyal konuta başvurabilir.

8 - Eşimden ayrıyım, iki çocuğum var ve ev kirası ödemekte zorlandığım için babamın yanında yaşıyorum. Hane halkı geliri hesaplanırken babamın ve benim gelirlerimiz birlikte mi değerlendiriliyor? Babam ve ben ayrı ayrı sosyal konuta başvurabilir miyiz?

Hane halkı geliri, eşlerin ve velayeti altındaki çocukların toplam gelirini ifade etmektedir. Dolayısıyla bu durumdakiler ayrı ayrı başvurabilir.

9- Babam malulen emekliyken vefat etti ve maaş hakkı anneme geçti. TOKİ'den daha önce ev almayan ve halen evi bulunmayan annem sosyal konuta başvurabilir mi?

Emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumundan alacakları emekli olduklarını gösteren belgeyle başvuru yapabilir. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşinin de başvuru hakkı bulunuyor.

10 soruda TOKİ 2022 sosyal konut projesi tüm detaylarıyla! Kimler başvurabilir?

10- Genç kategorisine "14 Eylül 1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir." ifadesi başvuru şartlarında bulunuyor. Ben 14 Eylül 1992 doğumluyum başvuru yapabilir miyim?

14 Eylül 1992 tarihi ve sonrasında doğan gençler sosyal konuta başvuru yapabilirler.

40 soruda TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi 2022!

TOKİ 2+1 ve 3+1 konut taksitleri ne zaman başlayacak? Sosyal Konut peşinat ödeme tarihleri açıklandı mı?

TOKİ iş yeri fiyatları 350 bin TL'den başlıyor! İşte şehir şehir tam liste


Geri Dön