05 / 05 / 2024

10 yıllık tahvillerde son 8 yılın en düşük faizi!

10 yıllık tahvillerde son 8 yılın en düşük faizi!

Türkiye’de Merkez Bankası’nın uyguladığı politikalar kapsamında, son dönemlerde sürekli indirdirilen politika faizinin tek haneli rakamlara gerilemesinin ardından, tahvil faizleri de önemli ölçüde geriledi.



2022 senesinin Mart ayında yüzde 29’lara kadar yükselen 10 yıllık tahvil faizi, tek haneli rakamlara indi.

Geçtiğimiz mart ayında yüzde 29’lara kadar çıkan Türkiye'nin 10 yıllık gösterge tahvilinde bileşik faizin son 8 yılın en düşük seviyesine gerilediği belirlendi.

 10 yıllık tahvillerde son 8 yılın en düşük faizi!

Türkiye’nin 10 yıllık gösterge tahvili yüzde 8,52 olduğu ve böylece Nisan 2015'ten bu yana en düşük seviyeye gerilediği açıklandı. .

Türkiye’de politika faizinin ardından tahvil faizlerinde de tarihi bir gerileme yaşandı.

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin 10 yıllık gösterge tahvilinin bileşik faizi yüzde 8,52’ye kadar gerileyerek, 2015 senesinin Nisan ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Geçtiğimiz yılın mart ayında yüzde 29 sınırına kadar yükselen 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, ekonomi yönetiminin attığı politika adımları ile bu seviyeden başlayan düşüş eğilimine girdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön