26 / 05 / 2024

10 yıllık tahvillerde son 8 yılın en düşük faizi!

10 yıllık tahvillerde son 8 yılın en düşük faizi!

Türkiye’de Merkez Bankası’nın uyguladığı politikalar kapsamında, son dönemlerde sürekli indirdirilen politika faizinin tek haneli rakamlara gerilemesinin ardından, tahvil faizleri de önemli ölçüde geriledi.



2022 senesinin son cuma günü yüzde 9,83'ten kapanan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, hafta sonu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı makroihtiyati tedbirler sonrası yeni yılın ilk işlem gününe yüzde 9,05'ten başlarken, gün içinde yüzde 8,52 ile yaklaşık 8 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Merkez Bankası, hafta sonu yaptığı duyuru ile bankaların yanı sıra diğer mali kuruluşların da menkul kıymet düzenlemesi kapsamına alındığını bildirmişti.

10 yıllık tahvillerde son 8 yılın en düşük faizi!

Böylelikle ilk aşamada faktoring şirketlerine Türk lirası cinsinden faktoring alacaklarına uyguladıkları faiz oranına göre menkul kıymet tesisi yükümlülüğü getirilirken, bankaların menkul kıymet tesisine tabi varlık ve yükümlülüklerinin de kapsamı genişletilmiş oldu.

Analistler, Tür Lirası varlıklara ilginin sürdüğünü belirterek, alınan tedbirlerin tahvil talebini artırdığını, bu durumun da faizlerde hızlı düşüşü beraberinde getirdiğini bildirdi.

Diğer yandan, geçen ay yüzde 10,88'den düşüşe geçerek yılı yüzde 9,97'den kapatan 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizinin de yüzde 9,36 ile tek hanede kalmaya devam ettiği bildirildi.

IMF Başkanı'ndan 2023 yılı için iç karartan tablo!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön