11 / 05 / 2024

100 bin işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı! Detaylar tek tek belli oldu!

100 bin işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı! Detaylar tek tek belli oldu!

100 bin işçiye kadro düzenlemesini kapsayan kanunun TBMM’nin açılmasından sonra ilk gündem maddeleri arasında yer alması öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İşte, 100 bin işçiye kadro konusunda merak edilen detaylar!



HAZIRLIK YAPILDI

İş hayatının kanuni mevzuatında sil baştan bir reforma ihtiyaç olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplu sözleşme, sendika kanunu, iş kanunu ve toplu sözleşme kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında baştan sona bir reforma ihtiyaç hissediliyor. Buna ilişkin bütün hazırlıkları yaparak bir akademi kurulu oluşturduk. Çalışmayı önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

100 bin işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı! Detaylar tek tek belli oldu!

SAYIYI BİLGİN AÇIKLADI

Bakan Vedat Bilgin, KİT'lerdeki taşeron problemini de çözüme kavuşturacaklarını belirterek, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi bulunuyordu. Şu an sayıları 100 bin dolaylarında. Bazı kuruluşların tekrar taşeron işçiliğine başvurması sonucu sayıları yükseldi. Söz konusu problemi de çözeceğimizin sözünü verdik. Düzenlemelerimizin büyük kısmını bitirdik. Geçici işçiler dosyasını çözdü. Bu dosyayı da bitireceğiz” dedi.

ÖN SIRALARDA YER ALIYOR

Bakan Bilgin, söz konusu düzenlemeyi TBMM açılır açılmaz yapacaklarını söylemişti.

Yeni TBMM’nin ilk gündem maddelerinden biri taşeronlara ilişkin olacak. 100 bin taşeron işçinin merak içinde beklediği düzenleme hayata geçirilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışmak isteyenlere müjde! KPSS şartı aranmıyor! Son başvuru tarihi 25 Mayıs!

BİM’de buharlı ütü 900 TL’ye, vantilatör 379 TL’ye, akıllı bileklik 140 TL’ye düştü!

A101’de uzatma kablosu 250 TL’ye, takım çantası 60 TL’ye, 7’li tornavida seti 60 TL’ye düştü!


Geri Dön