16 / 05 / 2024

100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Bakan Bilgin tek tek açıkladı! 

100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Bakan Bilgin tek tek açıkladı! 

Kamuda kadro, iş ve kıdem konusunda sorunların yaşandığı taşeron işçiliği dönemi resmen sona eriyor. İşte Bakan Bilgin'in konu ile ilgili o açıklamaları...



Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşerondan sonra, yaklaşık 100 bin taşeron işçisinin daha kadroya alınması planlanıyor. Devletin esas işleri kamu işçileri eliyle sürdürülecek. 

Çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konu ile ilgili açıklamasında "Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var. Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık" dedi ve bir akademi kurulu kurduklarını, çalışmayı gelecek dönemde hayata geçireceklerini vurguladı. 

Bilgin, KİT'lerdeki taşeron sorununu da çözeceklerine de dikkat çekerek, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı, şimdi sayıları 100 bin civarında.

Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık" açıklamasında bulundu. Bu kapsamda geçici işçiler dosyasını kapattıklarını, bunu da çözeceklerini dile getirdi. 

100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Bakan Bilgin tek tek açıkladı! 

Bakan Bilgin, düzenlemeyi Meclis açılır açılmaz hayata geçireceklerinin altını çizmişti. 

Geçtiğimiz süreçte, sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini öngören yönetmelik de yayımlanmıştı. 

Uzun zamandır beklenen bü yönetmelik kapsamında, sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan, talepte bulunanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlara atanmalarına fırsat sağlıyor. Bu durumdaki er ve erbaşların bağlı oldukları kuvvet komutanlıklarına 60 gün içinde başvuruda bulunmaları gerekiyor. 

TOKİ Giresun 2023 projesini bekleyenler aman dikkat! 63 konutluk yeni proje için beklenen tarih geldi!

Buğday fiyatları neden açıklanmadı? Çiftçiler dikkat! 2023 buğday alım fiyatlarında son dakika! 

Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü!

 


Geri Dön