17 / 05 / 2024

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!



100 METREKARE EVİN DASK SİGORTASI NE KADAR?

100 metrekare bir ev için deprem olması ile alınacak teminat 150 bin 800 lira olmaktadır. Yıllık DASK poliçesine ödenecek tutarın 354 lira olduğu belirtilmiştir.

EN UCUZ DASK KAÇ PARA?

Devletin zorunlu tuttuğu DASK sigortası deprem neticesinde meydana gelen yangın, patlama ve yer kaymasının sadece binada meydana getirdiği hasarları içine almaktadır. Bölgeye göre değişiklik gösteren DASK ücreti için metrekare bedeli burada önemli bir hususu oluşturmaktadır. Betonarme yapılar için belirlenen miktar 3.016 TL olurken, diğer yapılar için ise 2.080 TL olmaktadır.

DASK 1 YILLIK MI?

Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olduğunu belirtmekte fayda var. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekmektedir.

EV SAHİBİ DASK YAPTIRMAK ZORUNDA MI?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK, kiracı tarafından kendi adına yapılamıyor. Ancak kiracı, Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatı ile ev sahibi adına yaptırabilir. Her halde tazminat, tapuda “Hak Sahibi” olarak belirtilen kişiye ödeme yapılır.

DASK ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIR?

Deprem sigortası primleri, Hazine Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan Zorunlu Deprem Sigortası tarife ve talimatları kapsamında belirlenir. Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK primi ödemesi de sigorta poliçesinin düzenlendiği sigorta şirketine yapılmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön