18 / 07 / 2024

100 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 18 Şubat 2023 fiyat listesi!

100 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 18 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler özellikle pandemiden sonra çok sık tercih edilmeye başlandı. İnsanlardan uzakta kafa dinlemek için prefabrik yapılar vatandaşların ilgisini bir hayli çekmeye başladı. Peki prefabrik evler ne kadardır? İşte detaylar!




PREFABRİK EV NEDİR?

Prefabrik evlerde, temel kazısına gerek duymadan pencere ve kapı dahil olmak üzere tüm parçaları fabrikada üretilmektedir. Üretilen bu parçalar, arsaya götürülür ve monte edilir. Aslında bunu lego parçalarına benzetilir. Üretilen önceden tasarlanmış olan lego parçaları yani prefabrik parçaları, birleştirerek bir yapı oluşturulur.

100 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 18 Şubat 2023 fiyat listesi!

20. yüzyılın başlarından beri var olan bu yapıların tamamı tek katlı inşa edilmez. Tüketicilerin isteğine göre bu kat sayısı değişir. İki katlı olarak da bu yapılar yapılabilir. Kat sayısının dışında odaların yerleşimi ve yapının büyüklüğü de önceden belirlenebilir. Prefabrik evlerde tıpkı betonarme yapılarda olduğu gibi ısı ve ses yalıtımı yapılabilmesi ciddi bir avantajdır. Söz konusu evlerde kanalizasyon ve elektrik tesisatı da mevcut. Bu şekilde iki önemli konuda da herhangi bir problem yaşanmaz.

Ev inşa etmek adına harcanan süreyi önemli ölçüde kısaltan prefabrik evler yaklaşık olarak bir hafta içinde istenen konuma kurulabiliyor. Bu sürede, yapının özelliklerine göre de değişiklik gösterilir.

İşte prefabrik evler için sorulan diğer soru ve yanıtları…


Geri Dön