03 / 05 / 2024

100 yatırımcıdan 58'i gelecekte servet için kripto yatırımı yapıyor!

100 yatırımcıdan 58'i gelecekte servet için kripto yatırımı yapıyor!

KuCoin'in araştırmasına göre büyük bir kesim, kripto yatırımlarının temel hedefinin uzun vadeli servet oluşturmak olduğunu vurguluyor. 18 ila 60 yaş arasındaki Türk nüfusunun kripto yatırımcısı oranı ise yüzde 52'ye yükseldi.



Dünyanın en iyi 5 kripto borsasından biri olan KuCoin tarafından yapılan “Türkiye’deki Kripto Kullanıcılarını Anlamak” başlıklı araştırma sonuçları açıklandı.

Bloomberght.com’un haberine göre anket için, Türkiye'deki 18 ile 60 yaş arasındaki 550 yetişkin kripto yatırımcısı örneklendi. Bu kişilerin eğilimleri, tercihleri ve davranışları incelenerek ülkedeki kripto yatırımları ve yatırımcı profiline dair bilgiler ortaya konuldu.

Anket, Türk yetişkinler arasında kripto yatırımcılarının önemli bir artışını ortaya koydu. 18 ila 60 yaş arasındaki Türk nüfusunun kripto yatırımcısı oranı son 18 ayda içerisinde yüzde 12 artarak, Kasım 2021'de yüzde 40'tan Mayıs 2023'te yüzde 52'ye çıktı. Bu durum Türk Lirası'nın dolar karşısında yüzde 50'den fazla değer kaybetmesiyle birlikte kriptonun enflasyondan korunma aracı olarak tercih edildiğini ortaya koydu.

SON ÇEYREKTE KATILIM ARTTI

Ankette, erkek yatırımcılar yüzde 57'lik oranla önde olsa da genç nesil arasında kadın katılımında artan bir eğilim ortaya çıktı. 18 ila 30 yaş arasındaki kripto yatırımcılarının yüzde 47’si kadın.

Kripto yatırımcılarının yaş dağılımında 31-44 yaş arası yatırımcılar yüzde 48 ile çoğunluğu oluştururken, 18-30 yaş arası yatırımcılar yüzde 37 ile onları takip etti.

Yüzde 31'lik kısım son üç ay içinde ilk kripto yatırımını yaparken, 30 yaşın altındaki yatırımcıların yüzde 54'ü geçen yıl piyasaya katıldığını belirtti. 45 yaş üstü yatırımcıların yüzde 37'si iki yılı aşkın süredir kripto yatırımı yaptığını söyledi.

30 yaş altı genç yatırımcıların yüzde 33'ünü 100 bin TL'nin üzerinde yatırım yaptı. Türkiye'deki yetişkin kripto yatırımcılarının yüzde 58 oranındaki büyük bir kesimi, kripto yatırımlarının temel hedefinin uzun vadeli servet oluşturmak olduğunu söylüyor. Daha ileri yaşlı yatırımcılar değer saklama ve portföy çeşitlendirmesi yaparken, genç nesiller işlemlerin kolaylığını ve kısa vadeli kazançları benimsiyor.

100 yatırımcıdan 58 i gelecekte servet için kripto yatırımı yapıyor!

EN FAZLA İLGİ BİTCOİN’E

Ankete göre, Bitcoin, genel yatırımcıların yüzde 71'inin ilgisini çekiyor. Ethereum ise genel ilginin yüzde 45'ini ve genç yatırımcıların yüzde 52'sinin dikkatini çekerek ikinci sırada yer aldı.

İstikrarlı para birimleri (stablecoin’ler), yüzde 33'lük bir kesimden yatırım ilgisi toplarken, NFT ve Metaverse kavramları da ankette dikkat çekti.

Katılımcıların yüzde 70'i kripto ile al-sat yapıyor. Yüzde 22'si NFT satın almış ve yüzde 19'u HODLing (tutma) ve staking yapmış. Yaş arttıkça, HODLing, kazanç sağlama ve staking'e katılan bireylerin yüzdesinin arttığı görülüyor. Katılımcıların yüzde 14'ü kriptoyu hediye amaçlı kullanırken, yüzde 13'ü eşler arası para transferleri için kullandığını belirtiyor. Ayrıca katılımcıların yüzde 9'u maaş almak veya ödemek için kripto kullandığını belirtiyor. Genel olarak anket, kriptonun farklı yaş gruplarında çeşitli kullanım alanlarına sahip olduğunu ve göreceli olarak geniş bir kabul gördüğünü ortaya koyuyor.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön