29 / 04 / 2024

103 bin konuttan değerli konut vergisi alınacak!

103 bin konuttan değerli konut vergisi alınacak!

7 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değerli konut vergisi 103 bin konuttan alınacak. Gelir hedefi ise 3 milyar lira olarak açıklandı. 



Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya, bugünkü yazısında değerli konut vergisi kapsamını anlattı. 

Değerli konut vergisi de dahil olmak üzere üç yeni verginin yer aldığı Dijital Hizmet Vergisi Kanunu, 7 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 103 bin konutun değerli konut vergisi kapsamına gireceği belirtildi. Gelir hedefi ise 3 milyar lira olarak açıklandı. Söz konusu kanunun yürürlüğe girmesinin ardından henüz bir hafta gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, bu kapsamdaki mükelleflere taşınmazlarının değerlerini içeren yazılar gönderilmeye başlandı. Değerli konut vergisini, 'post modern varlık vergisi' olarak niteleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, son günlerde vatandaştan bu konuda çok sayıda talep ve şikayet aldıklarını dile getirdi.

''Daha kanun çıkalı 10 gün oldu, mürekkebi kurumadı, devletin memurlaru işi gücü bırakmış milletin evine değer biçeye başlamış'' diyen Altay, söz konusu düzenlemeleri içeren yasayı Anayasa'ya çok sayıda aykırılık içeriyor. Vatandaşlar müsterih olsun CHP, Meclis'ten geçen ve içinde Anayasa'ya aykırılık barındıran her türlü kanunla ilgili Anayasa Mahkemesi sürecini yürütecektir. Bununla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi süreci çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.


Geri Dön