03 / 05 / 2024

11 yıllık mücadelede mutlu son! Tarihi kilise yıkıldı!

11 yıllık mücadelede mutlu son! Tarihi kilise yıkıldı!

Sırplar tarafından yapılan Srebrenitsa katliamı nedeniyle ailesini yitiren Fata Orloviç, evinin bahçesindeki kaçak kiliseye karşı açtığı davayı kazandı. Tartışmalı kilisenin yıkılacağı ortaya çıktı.



Sırpların Srebrenitsa Katliamı’nda 22 kişil ailesini kaybedeb 79 yaşındaki Fata Orloviç (Fatma Nine), evinin önünde kaçak olarak inşa edilen Ortodoks kilisesi için mutlu sona ulaştı. AİHM’nin de haklı bulduğu Fata Orloviç’in evinin önünde bulunan kilisenin iş makineleriyle yıkımı gerçekleşti.

Srebrenitsa’da Fatma Nine kazandı

Hürriyet'te yer alan habere göre; Fata Orloviç, 1992-1995 yıllarında 7 çocuğuyla beraber Konjevic Köyü’nde yaşayan Fata Orloviç, savaş sonrası çocuklarını da alıp Srebrenitsa’yı terk etti. 1999 yılında yaşadığı topraklara geri dönmek isteyen Fata Orloviç harabe halde bulunan evinin bahçesine Sırpların kaçak olarak kilise inşa ettiğini gördü.

11 yıllık mücadelede mutlu son! Tarihi kilise yıkıldı!

Boyun eğmedi

Kilisenin yıkılmasını isteyen Fata Orloviç, hukuk mücadelesi başlattı. Fatma Nine, 11 yıllık davasını kazandı. Mahkeme, kilisenin yıkılmasına karar verdi. 

11 yıllık mücadelede mutlu son! Tarihi kilise yıkıldı!

En sonunda yıkıldı

Belediye ekipleri iş makineleriyle kiliseyi yıktı. Orloviç, “Çok şükür bugünleri de gördük. Benim için zor bir gün. Herkes kendi hakkını arıyor. Ben de arıyorum. Yıkılmasını istemezdim ama böyle olması gerekiyordu” diye konuştu. Karardan memnun olduğunu söyleyen Orloviç, “Artık rahatça bahçeye çıkıp kahvemi yudumlayabilirim” dedi.


Geri Dön