18 / 05 / 2024

12 ay boyunca düzenli 1.250 TL alabilirsiniz! TC sonu 0,2,4,6,8 olanlar e-Devlet'ten başvurun PTT'den alın! 

12 ay boyunca düzenli 1.250 TL alabilirsiniz! TC sonu 0,2,4,6,8 olanlar e-Devlet'ten başvurun PTT'den alın! 

Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli ailelere verilen 850 lira ile 1250 lira arasında değişen destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı.



12 ay boyunca düzenli 1.250 TL alabilirsiniz! TC sonu 0,2,4,6,8 olanlar e-Devlet ten başvurun PTT den alın! 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden yada yaşadığınız adresin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü düzenlenen Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları belirtti:

"Türkiye Aile desteği.. "Bu kapsamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır" Bu doğrultuda Aile Destek Programı Kasım ayı ödemeleri, 8 Kasım 2022 Salı günü hak sahiplerinin hesaplarına yatmaya başladı.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

450 ile 600 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en çok 12 ay boyunca Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 senesinin Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı son bulacak.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuracak kişinin;

Türk vatandaşı (T.C) olması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

Onsekiz (18) yaşından küçük olmaması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter, ya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında bulunan kişi veya kişilerin bulunması durumlarında başvurular kabul edilmeyecek.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda olan kişilerden olması, öğrenci yurtlarında yaşayan öğrenci olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması durumunda başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirmeye alınmayacağından bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ LİRA?

Aile destek ödemlerine geçtiğimiz aylarda yeni düzenlemeler yapıldı ve Aile Destek Programı ödemeleri hane başına aylık 850 ila 1250 lira aralığında değişiyor. 12 aylık hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarı hesaplanır. 

En düşük memur maaşı kaç lira olacak? Memura yeni yıl zammında deprem! Tek tek hesap yapıldı! Hemen bakın!

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Akaryakıt fiyatlarına bir iyi bir kötü haber! Benzin, motorin ve LPG'ye zam var mı? Opet 10 Kasım 2022 fiyat listesi


Geri Dön