27 / 04 / 2024

12 bin liradan fazla cep telefonları için yeni düzenleme!

12 bin liradan fazla cep telefonları için yeni düzenleme!

Cep telefonu satışlarında 12 bin liranın üzerinde 3 taksit yapılabilme olanağı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.



Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayınladığı yönetmeliğe göre, 12 bin TL'nin üzerindeki ceo telefonlarına en fazla 3 taksit yapılabilecek. 

Ticaret Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) düzenlemesiyle paralel bir şekilde, fiyatı 12 bin liranın üzerinde olan cep telefonlarının satışlarında vade süresini 3 ay olarak netleştirdi.

Daha evvel, fiyatı 5 bin TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 taksit uygulanıyordu.

BDDK, 5 gün önce yaptığı düzenlemeyle fiyatı 12 bin liraya kadar olan cep telefonu satışlarında taksit sınırını 12 aya çıkarmıştı.

Perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yürürlüğe girdi.

Mevcut yasada değişiklik yapıldı

Karara göre, 8 Ağustos 2016 tarihli ve 29 bin 793 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde değişikliğe gidildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön