02 / 05 / 2024

1.2 milyon EYT'linin gözü Meclis'te! EYT son dakika gelişmesi var mı?

1.2 milyon EYT'linin gözü Meclis'te! EYT son dakika gelişmesi var mı?

1.2 milyon EYT'linin gözü meclise çevrilmiş durumda. Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik yeni çözüm önerileri gelmeye devam ediyor. 8 Eylül 1999 öncesi çalışmış olup emekli olamayan herkesin dâhil olduğu EYT'lilere ilişkin son dakika gelişmelerinin tamamını sizler için derledik...



Kadınların 7200, erkeklerin 9 bin günü tamamlaması halinde yaşa takılmaksızın emekli olması da talepler arasında yer alıyor. 

Emekli aylığı hesaplanırken tüm çalışma dönemindeki prime esas kazançlara bakılıyor. Aylığı yükseltecek en kolay çözüm ise prime esas kazanç tutarının yükseltilmesi oluyor. Uzun yıllar çalışmak, prim gününün çok olması değil prime esas kazancın yüksek olması emekli aylığını yükselten etken olarak karşımıza çıkıyor. Emekli aylığı prime esas kazançla paralel olarak yükseliyor.

1.2 milyon EYT linin gözü Meclis te! EYT son dakika gelişmesi var mı?

Yıpranma hakkı olmayan ağır işlerde çalışanlara, emekliliğine 3-4 yılı kalanlara her yıl için yüzde 4-5 gibi bir oranda kesinti yapılarak erken emeklilik sağlanmasıda EYT için konuşulan bir başka formül olarak karşımıza çıkıyor.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön