02 / 05 / 2024

1.2 milyon EYT'linin gözü Meclis'te! EYT son dakika gelişmesi var mı?

1.2 milyon EYT'linin gözü Meclis'te! EYT son dakika gelişmesi var mı?

1.2 milyon EYT'linin gözü meclise çevrilmiş durumda. Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik yeni çözüm önerileri gelmeye devam ediyor. 8 Eylül 1999 öncesi çalışmış olup emekli olamayan herkesin dâhil olduğu EYT'lilere ilişkin son dakika gelişmelerinin tamamını sizler için derledik...



EYT'de konuşulan başlıklardan biri olan Prim tamamlama modelinde ise  Eylül 1999'dan önce işe girenler için ilk sigortalı oldukları tarihe göre 5 bin ile 5 bin 975 prim günü isteniyor. Bu prim gün sayısını  tamamlayanların yaşına bakılmaksızın emeklilik verilmesi isteniyor. 

1.2 milyon EYT linin gözü Meclis te! EYT son dakika gelişmesi var mı?

EYT NEDİR?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) konuldu. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması gerekiyor.

Emeklilere 2.750 TL ek ödeme başladı! Hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın!

Başvuru yapana anında 10 bin TL nakit para! Sizde alabilirsiniz...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön