28 / 04 / 2024

1.20 faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 

1.20 faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Orta Vadeli Program kapsamında yaptığı açıklama kapsamında, ilk defa ev alacak vatandaşlara yönelik güzel haberler kaydedildi. Buna göre, 1.20 faiz oranı ile düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatılacağı açıklandı. İşte haberin detayları...



Hükümet, daha önce ev sahibi olma imkanı bulamamış vatandaşlara yönelik önemli bir adım atarak düşük faizli ve uzun vadeli konut kredisi fırsatını geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın son açıklamalarına göre, "konut kredisi" uygulaması tüm Türkiye genelinde yaygınlaşacağı belirtildi. İlk ev sahibi olmak isteyenlere yönelik kredi desteği ve ayrıntıları.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması ve çalışmaların tamamlanmasından sonra da konunun yılsonuna kadar Meclis'te yer alacağı ve TBMM gündemine geleceği amaçlanıyor.

KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Daha önceki yapılan kampanyalarda, taşınmazı alacağı şehirde son 1 senede konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi kriterler uygulanabilir. Özellikle ilk kez ev alacaklar için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir.

 1.20 faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 

VADE NE KADAR OLACAK?

Yapılan kampanyalara bakıldığında  kredi vadesinin 15 sene l olması bekleniyor. İlk defa ev alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vade imkanı sağlanabilir.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Kasım'da yapılan kabine toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 'Aile ve Gençlik Fonu' ve konut kredisiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; "Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzı ile beraber düşünmek gerekir. 

Ziraat, Halk, Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası peş peşe açıkladı! Konut kredisi faizleri şaşırttı!

Kredilere faiz ayarı geldi! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisinin aylık ödemeleri ne kadar?

Konut kredisi devredilebilir mi?

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön