16 / 05 / 2024

130 bin memur alınacak! Hangi Bakanlık ne kadar memur alacak? İşte memur alımı yapacak Bakanlıklar ve başvuru şartları!

130 bin memur alınacak! Hangi Bakanlık ne kadar memur alacak? İşte memur alımı yapacak Bakanlıklar ve başvuru şartları!

Hükümet seçim öncesi 130 bini aşkın personel alımı yapacağını duyurdu. Milyonlarca memur adayının heyecanla beklediği personel alımları; Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı kontenjanları için gerçekleştirilecek. İşte detayları…



45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen atamasına ilişkin açıklamasının ardından atama takvimine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Özer’in açıklamasına göre, öğretmen ataması için ön başvurular 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacak. Sözkonusu öğretmen atamalarının ise 8 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.

45 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını da açıklayan Bakan Özer, 103 alandan atama yapılacağını kaydetti. Bakan Özer, en fazla atama yapılacak 5 alana ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan ayrıldı. Rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği için 3 bin 269 kontenjan ayrıldı. Ayrıca ilköğretim matematik alanı için  2 bin 656 kişilik kontenjan, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için ise 2 bin 604 kişilik kontenjan ayrıldı."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön