28 / 04 / 2024

138 dönümlük dev arazi üzerine kurulu ünlü fabrika satılıyor! Fiyatı ise dudak uçuklattı!

138 dönümlük dev arazi üzerine kurulu ünlü fabrika satılıyor! Fiyatı ise dudak uçuklattı!

Naksan Holding’in dev bir fabrikası Kamu bankası Vakıfbank tarafından satışa çıkarıldı. Fiyatı ise adeta dudak uçuklattı.



Naksan Holding'ten alacağı olan Vakıdbank holdingin fabrikasını icradan satışa çıkardı.  138 dönüm arsa üzerine kurulu fabrika için belirlenen bedel belli oldu, fiyatı dudak uçuklattı.

DEV FABRİKA İCRADAN SATILIYOR

Kamu bankasının satışını istediği fabrikanın sahibi Hazine ve Maliye Bakanlığı. Naksan Holding şirketleri, TMSF denetimine geçmişti.

Vakıfbank, Naksan Holding'e ait olan borcunu tahsil etmek için adımlarını attı. Banka, şirketin bağlı kuruluşlarından biri olan Bakım Elektrik Plastik Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin fabrikasını icra yoluyla satışa çıkaracak.

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde konumlanan tesis, büyüklüğü itibariyle oldukça etkileyici; toplamda 138 bin 123 metrekarelik bir alandan oluşuyor. 

138 dönümlük dev arazi üzerine kurulu ünlü fabrika satılıyor! Fiyatı ise dudak uçuklattı!

FABRİKANIN BAŞLANGIÇ FİYATI 326 MİLYON TL

Dev fabrika, icradan satışa sunuldu ve belirlenen başlangıç fiyatı ise 326 milyon TL olarak belirlendi. İcradan satış ihalesi, 28 Mart tarihinde gerçekleşecek. Ancak, ilk ihalede uygun bir alıcı bulunamaması durumunda, ihale 25 Nisan tarihinde yenilenecek.

Fabrikanın icra yoluyla satışına karar verilen işletme, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ait. Fabrika, Bakım Elektrik Plastik Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ bünyesinde faaliyet gösteriyor. Şirketin yönetiminde ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticileri yer alıyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Gazianteli Nakıpoğlu Ailesi'nin işletmeleri, TMSF tarafından denetlendi. Yapılan yargılamalar sonrası, söz konusu bu şirketler kamuya devredildi.

Naksan Holding'in bilinen markalarından Royal Halı ve Naksan Plastik de TMSF'nin denetimine geçen markalar arasında yer alıyordu. Naksan şirketlerinden Royal Halı geçen aylarda 1.8 milyar TL'ye ihale edilmişti.

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

İstanbul ve bir ilde daha satılık 5 arsa! Ticaret ve konut imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Geri Dön