27 / 04 / 2024

14 Mayıs öncesi vatandaşlar altına hücum etti! Satışlar ikiye katlandı!

14 Mayıs öncesi vatandaşlar altına hücum etti! Satışlar ikiye katlandı!

14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi piyasada artan belirsizlik yatırımcıların güvenli liman olan ilgisini artırınca altın fiyatlarında yaşanan artışın hızlandığı öğrenildi. Altın ziynet ve gram altın satışları iki katına çıkan Kapalıçarşı’da hareketli günler yaşanıyor.



Altın fiyatlarında meydana gelen artış ve seçim sonrası kurda beklenen yukarı yönlü hareket Kapalıçarşı’da altın satışlarını iki katına çıkardı. Merkez Bankası, cari açık endişesi nedeniyle altın satışı yaparak piyasaya müdahale ederken dış piyasa ile gramda 100 TL’ye kadar çıkan makas spekülasyonlara neden oldu.

 14 Mayıs öncesi vatandaşlar altına hücum etti! Satışlar ikiye katlandı!

Ekonomim’in haberine göre, altın fiyatlarında meydana gelen artışın yanı sıra seçim sonrası kurda beklenen yukarı yönlü hareket, Kapalıçarşı’da ziyaretçi trafiğini yükseltti. Gelirini enflasyon karşısında korumak isteyen yurttaşlar altın almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tuttu. Bu nedenle, kuyumcuların önünde adeta kuyruk oluştu. Hareketlilik yalnızca Kapalıçarşı ‘da değil, çarşı dışındaki noktalarda da benzer şekilde yaşandı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Ramazan’ın ikinci haftasından itibaren talebin hızlandığının altını çizerek satışların yüzde 30 arttığını söyledi. Kapalıçarşı esnafı ise son haftalarda satışların iki katına çıktığını belirtti.

İşte detaylar...

 


Geri Dön