10 / 05 / 2024

14 Mayıs öncesi vatandaşlar altına hücum etti! Satışlar ikiye katlandı!

14 Mayıs öncesi vatandaşlar altına hücum etti! Satışlar ikiye katlandı!

14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi piyasada artan belirsizlik yatırımcıların güvenli liman olan ilgisini artırınca altın fiyatlarında yaşanan artışın hızlandığı öğrenildi. Altın ziynet ve gram altın satışları iki katına çıkan Kapalıçarşı’da hareketli günler yaşanıyor.



560 yılı aşkın geçmişe sahip olan ve 2 bin 500’e yakın mağazanın yer aldığı Kapalıçarşı, geçtiğimiz ay rekor seviyeye yükselen döviz talebi ile gündeme gelmişti. Demir sandıklar ile dövizlerin taşındığı Kapalıçarşı, artık döviz değil fiziksel altın talebi ile gündemdeki yerini koruyor. Kapalıçarşı’da tekerlekli demir sandık trafiğinin yok denecek seviyede azaldığı öğrenildi.

 14 Mayıs öncesi vatandaşlar altına hücum etti! Satışlar ikiye katlandı!

Onun yerini ise yatırım amaçlı altın satan kuyumcuların önünde yer yer oluşan kuyruklar aldı. 45 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan tarihi Kapalıçarşı’da 800 civarında kuyumcu esnafı yer alıyor. Fakat bunların büyük bir bölümü işçiliğin yoğun olduğu takı satışı yaparken, geri kalanlar ise yatırımlık altın alış satışı gerçekleştiriyor. Bu kuyumcular, günün her vaktinde neredeyse hiç boş kalmıyor. Görüştüğümüz esnaf da altın fiyatlarında meydana gelen yükseliş ve seçim sonrası dolar kurunda beklenen yukarı yönlü hareketin etkisi ile işlerin son haftalarda iki katına çıktığını ifade etti.

Bu başvuruyu eksiksiz yapana 13 bin TL maaş! 12 ay boyunca verilecek!

‘Yarısı Bizden’ kampanyasına rekor başvuru! En fazla başvuru yapan ilçeler belli oldu!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişme! Bu cezalara yüzde 25 indirim geliyor!


Geri Dön