02 / 05 / 2024

14 milyon euroya Vadi-Ray geliyor!

14 milyon euroya Vadi-Ray geliyor!

Vadistanbul'un ortakları olan üç şirket, inşa ettirecekleri havaray sisteminin tamamlanması sonrasında bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devredecek. Projenin toplam maliyeti ise 14 milyon euroyu bulacak.



Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projeleri arasında yer alan Vadistanbul'un da ortakları olan üç şirket, inşa ettirecekleri havaray sisteminin tamamlanması sonrasında bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devredecek. 


Vadistanbul'un, AVM, alışveriş caddesi, otel ve ofislerden oluşan "Bulvar" etabından, Seyrantepe Metro hattına bağlanacak olan havaray hattının mekanik maliyetinin 7.5 milyon euro tutacağını, toplam maliyetinin ise 14 milyon euro'yu bulacağı belirtiliyor. Vadistanbul projesinden Galatasaray Stadı'nın önüne kadar gelen 1-1.5 kilometrelik alan için planlanan havarayı İsviçreli bir firmanın yapacağını söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Galatasaray Stadı'na kadar metro geliyor ama Cendere Vadisi'ne inmiyordu. Bu nedenle havaray yapılması daha uygun görünüyordu. Biz de proje kapsamında bunu tamamlayıp, kamuya devredeceğiz. Arzumuz, ilk 5 yıl vatandaşın ücretsiz kullanması. Ama henüz bunun için bir görüşme yapmadık" diye konuştu.

 

Gün içinde ziyaretçiler nedeniyle yoğunluğa sahip olacağı öngörülen Vadistanbul Bulvar ile metro hattında hizmet edecek havaıayda, 250 kişi kapasiteli 2 vagon çalışacak. 424 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilen Vadistanbul'un "Bulvar" etabı, iş ve yaşam merkezi olarak konumlandırıldı. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön